Pääsiäispaisti on helppo maustaa marinoimalla. Anna marinadille aikaa mureuttaa lammasta.

Marinadin peruskiviä ovat öljy ja happo. Hapoksi käyvät niin happamat maitotuotteet kuin sitruunanmehu tai esimerkiksi viini ja etikka. Öljyksi sopii parhaiten paiston kestävä neutraali öljy kuten rypsiöljy.

Mausteita voi viskoa marinadiin oman maun mukaan, mutta herkkiä lihapaloja, kuten fileitä, marinoidessa suosi yrttejä ja muita mietoja makuja. Ronskeille ja luullisille paloille voi valita voimakkaita mausteita kuten chiliä. Marinadiin voi laittaa myös suolaa tai soijaa. Silloin liha suolautuu samalla.

Yksinkertaisimmillaan marinadiksi käy pesto tai jugurtti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
 1. Perinteisesti yrteissä

  Lammas pitää yrteistä ja valkosipulista. Silppua tuoretta minttua, timjamia ja rosmariinia. Kuori ja murskaa mukaan muutama valkosipulin kynsi. Valitse marinointiin neutraalia öljyä kuten rypsiöljyä. Liha mureutuu paremmin, kun sujautat mukaan vielä vähän valkoviiniä tai valkoviinietikkaa.

 2. Lähi-idän tyylillä jugurttiin

  Jugurtti on loistava mureuttaja ronskeille lammaspaloille. Raasta jugurtin joukkoon reilusti inkivääri, ripauta kardemummaa ja jeeraa. Jos olet tulisen ystävä, anna mennä chilin kanssa! Pyyhi marinadi pois ennen paistoa ja ruskista kunnon pinnat!

 3. Tulista grilliin

  Lastaa blenderin tai sauvasekoittimen kulhoon kokonaisia tuoreita chilejä, korinterin lehtiä, soijakastiketta, savupaprikaa, siirappia tai sokeria, sitruunanmehua ja öljyä. Surauta tahnaksi ja hiero lihojen pintaan. Tästä marinadista nauttivat esimerkiksi parikyljykset, jotka paistuvat hyvin grillissä!

 4. Uita oluessa

  Valitse olutmarinadiin tummaa olutta. Sujauta mukaan öljyä, hunajaa ja yrttejä. Olutta voi käyttää myös lammaspadan nesteenä!

 5. Villiksi sangriasta

  Sekoita marinadiksi punaviiniä, appelsiinin lohkoja, rosmariinin oksia ja öljyä. Punaviini mureutta tehokkaasti, joten esimerkiksi fileitä kannattaa marinoida muutama tunti ja iso paistia yön yli.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katso vinkit pääsiäislampaan valintaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla