Niin nopea pasta, ettei mitään mokaa ehdi sattua. Vai ehtiikö? Kuva: <span class="photographer">Panu Pälviä</span>
Niin nopea pasta, ettei mitään mokaa ehdi sattua. Vai ehtiikö? Kuva: Panu Pälviä

Kokatessa mikään ei harmita niin paljon kuin epäonnistunut lopputulos. Listasimme takuuvarmimmat reseptimme, jotka osaavat tumpelokokkaajatkin tehdä. Näissä voi vain onnistua!

Keitä vain pasta ja pilko

Yksi helpoimmista tavoista laittaa ruokaa, on keittää pasta ja pilkkoa sen joukkoon jotain sopivaa. Eli ainoa kohta, jossa voi mennä pieleen, on pastan keittäminen. Kun laitat kattilaan paljon vettä, pasta on kuitenkin lähes mahdotonta keittää pohjaan. Muista vain sekoittaa kerran keittämisen alussa. Pilko joukkoon vaikka tomaatteja, murenna päälle vuohenjuustoa ja lorauta öljyä. Yrttisissä nuudeleissa on sama idea, mutta pastan sijasta keitinveteen nakataankin nuudeleita.

Yrttisten (1) nuudelien reseptin löydät täältä ja (2) tomaattipastan täältä!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Niin nopeaa, ettei mikään ehdi mennä pieleen

Jos ruuanlaittoon menee vain 5 minuuttia, sinä aikana ei ehdi mokata. Maailman nopeimpaan pastakastikkeeseen ei mene enempää aikaa. Helppoa kastiketta varten kaikki kootaan nopeasti pannulle eikä hauduttamista tarvita. Keitä lisäksi vain pasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katso (3) 5 minuutin kastikkeen ohje täältä!

Suoraan purkkiin!

Purkkikeiton tekijän tarvitsee osata vain kiehauttaa vesi. Yksinkertaisimmillaan tämä tarkoittaa vedenkeittimen täyttämistä ja napsauttamista päälle. Purkkiin kootaan vihanneksia, mausteita ja nuudeleita tai couscousia. Vesi kaadetaan näiden nopeasti kypsyvien ainesten päälle ja purkin kansi suljetaan. Keiton annetaan muhia purkissa muutama minuutti ja kas, se on valmista.

(4) Aasialaishenkisen keiton reseptin löydät täältä ja (5) Pohjois-Afrikan makuja mukailevan keiton täältä!

Maailman helpoin jätski

Helpoin jälkkäri on tietenkin naapurileipomon valmis pulla, mutta kotonakin voi onnistua pienellä vaivalla. Jäisistä hedelmistä ja marjoista soseutettu "jäätelö" on varmasti helpoimpia reseptejä, joita maa päällään kantaa. Yksi vaara tässä kuitenkin piilee: jäätelön tekoon ei kannata alkaa, jos blenderissä ei ole kunnolla tehoa. Silloin makeanhimo kannattaa tyydyttää smoothiella.

Kurkkaa (6) mango-banaanijäätelön resepti täältä ja (7) pähkinä-suklaasmoothien täältä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla