Tervetuloa lämpöön! Kuva: Sami Repo.
Tervetuloa lämpöön! Kuva: Sami Repo.

Kypsien avokadojen kanssa on helppo onnistua, myös kun valmisteilla on lämmittävä talvisoppa.

Meksikolaisen avokadokeiton ohje on yksinkertainen. Tarvitset muutaman avokadon, vähän kana- tai kasvislientä ja lorauksen ruokakermaa. Kun puristat mausteeksi limetin ja appelsiinin mehua ja ripautat joukkoon vielä juustokuminaa, alkaa lautasmatka Meksikoon olla lähtölaskentaa vailla.

Jos olet leikkisällä tuulella, koristele keitto Meksikon "lipulla". Hienonna punaista paprikaa, sipulia ja vihreitä sipulinvarsia tai korianteria ja ripottele ne keiton pinnalle lipun muotoon. Mutta älä askartele liian kauan, jotta keitto ei ehdi jäähtyä.

Tutustu mehevän avokadokeiton reseptiin täällä!

Edullinen ja maukas rosee kannattaa pitää mielessä myös kevään buffet-kautta varten.

Mikä? Adobe Reserva Rose 2017 (10,40 e) on kuiva, hapokkaan ryhdikäs viini Chilestä. 

Millainen? On pelkkää ennakkoluuloisuutta juoda roseeta ainoastaan kesällä. Tämä talviroseeksi sopiva mainio viini maistuu punaherukoilta, vadelmilta ja punaisilta omenoilta. Hinta-laatusuhde on erinomainen.

Minkä kanssa? Täydellinen seuralainen lämpimälle salaatille, jossa on esimerkiksi paahdettua kesäkurpitsaa tai munakoisoa. Pidä mielessä myös kevään buffet-kautta ajatellen, sillä ryhdikäs viini kestää monenlaisia makuja, ja on edullisuutensa vuoksi hyvä valinta suurempiinkin juhliin.

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!