Tervetuloa lämpöön! Kuva: Sami Repo.
Tervetuloa lämpöön! Kuva: Sami Repo.

Kypsien avokadojen kanssa on helppo onnistua, myös kun valmisteilla on lämmittävä talvisoppa.

Meksikolaisen avokadokeiton ohje on yksinkertainen. Tarvitset muutaman avokadon, vähän kana- tai kasvislientä ja lorauksen ruokakermaa. Kun puristat mausteeksi limetin ja appelsiinin mehua ja ripautat joukkoon vielä juustokuminaa, alkaa lautasmatka Meksikoon olla lähtölaskentaa vailla.

Jos olet leikkisällä tuulella, koristele keitto Meksikon "lipulla". Hienonna punaista paprikaa, sipulia ja vihreitä sipulinvarsia tai korianteria ja ripottele ne keiton pinnalle lipun muotoon. Mutta älä askartele liian kauan, jotta keitto ei ehdi jäähtyä.

Tutustu mehevän avokadokeiton reseptiin täällä!

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.