Parsa on kevään ruokakohokohta! Kuva: Anna Huovinen.
Parsa on kevään ruokakohokohta! Kuva: Anna Huovinen.

Kun häämöttääpi huhtikuu, kaipaa parsaa herkkusuu.

1. Grilliruoka

2. Jäätelö

3. Ketunleipä

4. Korvasieni

5. Kevätsipuli

6. Terassikalja

7. Nokkonen

8. Parsa

9. Raparperi

10. Roséviini

11. Sillivoileipä

12. Sima ja munkit

13. Pääsiäismuna

14. Voikukka

15. Voileipäkakku

Kuvat: Sami Repo, Anu Brask, Piia Arnould, Anna Huovinen, Istockphoto.

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.