Vegekokkaaja Alex Niemisen flunssan (ja nälän) karkottaja on intialainen rasam-keitto.
Näin vegeruokien kokkaamiseen hurahtanut Alex Nieminen tutustui intialaiseen rasam-keittoon:
"Asuin kaksituhattaluvun vaihteessa Lontoossa. Työpaikkani lähellä oli mainio lounasravintola The Quiet Revolution, jonka vegeruuat olivat järisyttävän hyviä. Söin intialaista rasam-keittoa varmasti kahdesti viikossa. Keitto innosti kehittämään oman ohjeen, joka on vuosia ollut kotiklassikkomme. Se taittaa niin nälän kuin syksyn flunssan."
Puolessatunnissa valmistuva pika-rasam on mausteinen; neljän annoksen soppaan tulee muun muassa 2 kuivattua chiliä ja paljon muita mausteita, joten nenä aukeaa ja karhea kurkku raikastuu tämän keiton myötä. Usein flunssassa kuumat kasviskeitot tekevät hyvää, ja maitopohjaisia ruokia kannattaisi välttää.
Alexin kehittelemän pika-rasamin ohjeen löydät täältä.
Alex Nieminen on N2-markkinointiviestintäyrityksen toimitusjohtaja, Bassoradion musiikkijuontaja ja Vege!-kirjan toinen kirjoittaja.