Vegekokkaaja Alex Niemisen flunssan (ja nälän) karkottaja on intialainen rasam-keitto.

Näin vegeruokien kokkaamiseen hurahtanut Alex Nieminen tutustui intialaiseen rasam-keittoon:

"Asuin kaksituhattaluvun vaihteessa Lontoossa. Työpaikkani lähellä oli mainio lounasravintola The Quiet Revolution, jonka vegeruuat olivat järisyttävän hyviä. Söin intialaista rasam-keittoa varmasti kahdesti viikossa. Keitto innosti kehittämään oman ohjeen, joka on vuosia ollut kotiklassikkomme. Se taittaa niin nälän kuin syksyn flunssan."

Puolessatunnissa valmistuva pika-rasam on mausteinen; neljän annoksen soppaan tulee muun muassa 2 kuivattua chiliä ja paljon muita mausteita, joten nenä aukeaa ja karhea kurkku raikastuu tämän keiton myötä. Usein flunssassa kuumat kasviskeitot tekevät hyvää, ja maitopohjaisia ruokia kannattaisi välttää.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Alexin kehittelemän pika-rasamin ohjeen löydät täältä.

Alex Nieminen on N2-markkinointiviestintäyrityksen toimitusjohtaja, Bassoradion musiikkijuontaja ja Vege!-kirjan toinen kirjoittaja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla