Graavikalasta, avokadosta ja basilikasta syntyy 10 minuutissa tällainen herkku. Kuva Arto Vuohelainen
Graavikalasta, avokadosta ja basilikasta syntyy 10 minuutissa tällainen herkku. Kuva Arto Vuohelainen

Graavilohesta, avokadosta ja basilikasta syntyy kesän nopein ja kevyin herkku. Täydellistä uusien perunoiden ja rieslingin kanssa.

Avokado-lohitartar (neljälle alkuruokana)

150 g graavattua lohta tai tuoretta lohifileetä

1 avokado

1/2 ruukkua basilikaa

1 sitruuna

1 rkl oliiviöljyä

 

Pilko lohi ja avokado pieniksi kuutioiksi. Hienonna basilika. Sekoita ainekset. Purista puolikkaan sitruunan mehu. Lisää sitruunamehu ja oliiviöljy seokseen.

Annostele tartarseos neljään pieneen kahvikuppiin ja painele seos lusikalla tiiviiksi. Kumoa lautasille ja tarjoa uusien perunoiden tai tumman leivän kanssa.

Jos et tarjoa tartaria heti, leikkaa toisesta sitruunanpuolikkaasta neljä ohutta viipaletta. Aseta sitruunanviipale kuppien päälle kanneksi ja laita kupit jääkaappiin odottamaan h-hetkeä.

JUOMASUOSITUS

Lempeän makuisen tartarin kanssa maistuu kuiva kuohuviini tai riesling, kuten sitruksinen ja aavistuksen yrttinen Max Mann Riesling Trocken, 5,90 e / 0,375 l.

Tallenna avokado-lohitartarin resepti omaan keittokirjaasi tästä.