Hiillostettu sämpylä? Ei, vaan portobello!
Hiillostettu sämpylä? Ei, vaan portobello!

Muhkea portobelloburgeri on somehitiksi nousseen bataattiburgerin päivitetty versio, joka on täydellinen ja jopa lihaisa grilliherkku viljatonta kasvisruokavaliota noudattavalle. Hiilarittomat vegehampparit valmistuvat nyt myös esimerkiksi salaatinlehtiin tai munakoisoviipaleisiin.

Olemme Sopassa edelleen innoissamme suuren suosion somessa saavuttaneesta bataattiburgerista. Kun sitten eteemme tupsahti varsin houkutteleva portobelloburgeri, meidän oli ihan pakko kokeilla sen tekemistä itsekin! Kokeiluintoa lisäsi ennestään Made by Mary - blogi ja sen upeat sieniburgerikuvat.

Kokeilu kannatti. Muhkeat portobellot ovat täydellinen valinta hampurilaisen "leiväksi" sekä ulkonäöltään että maultaan. Lisäksi portobellon purutuntuma on mukavan lihaisa.

Sienet on helppo kypsentää burgeria varten grillissä, pannulla tai uunissa. Portobellohampurilaisen kokoamisen voi kääntää myös toisinpäin: Jos kaipaat tavalliseen hampurilaiseen helppoa kasvispihviä, voi kypsennetyn portobellon ujuttaa kastikkeineen ja höysteineen sämpylän (tai bataattisiivujen) väliin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos kasvis ei ole välttämätön vaatimus, voi portobelloburgerin väliin piilottaa myös naudanlihapihvin ja muutaman paahdetun pekoniviipaleen. Sienet ja pekoni, nehän ovat suomalaisgrillien vakitirisijöitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mietimme grillikautta silmällä pitäen muita vaihtoehtoja viljatoman vegeburgerin sämpylöiksi. Leivän korvikkeena voisi kesän grillikemuissa toimia esimerkiksi raikas, mutta jämäkkä salaatti, kuten sydänsalaatti. Grillatut munakoiso- tai kesäkurpitsaviipaleet toimisivat myös erinomaisesti sämpylän sijaisena. Kannatusta saivat myös rapeat peruna- tai kasvisröstit.

Nappaa portobelloburgerin ohje talteen täältä.

Hitti-bataattiburgerin ohje löytyy täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla