
Rauhallisella ranskalaisella lounaalla maistuvat kepeän raikkaat ja yksinkertaisen tyylikkäät maut.
Kasviksia, kalaa ja hedelmiä – kevyistä raaka-aineista syntyy maukas kolmen ruokalajin ateria.
1 Sitruunaista endiivisalaattia ja vuohenjuustoleipää
Alkusalaatti kasataan maukkaan rouskuvista endiiveistä ja vuohenjuustoleivästä. Päälle pirskoteltu sitruunavinaigrette ja sitruunan raastettu kuori tekevät salaatista sopivasti raikkaan.
2. Paistettua kuhaa, voipapuja ja pinaattia
Yksinkertaisista raaka-aineista ja vähällä vaivalla syntyy todella herkullinen ja kepeä pääruoka. Voipavut, pinaatit ja tomaatit muhivat uunissa viinipohjaisessa liemessä, joka saa makunsa savupaprikajauheesta ja valkosipulista. Voit halutessasi korvata viinin kasvislimellä ja sitruunanmehulla. Kevyesti vehnäjauhoissa leivitetty kuhafilee imee itseensä maukasta lientä, jos nostat kalapalat uunipaistoksen päälle ennen tarjoilua.
3 Marinoidut hedelmät
Ranskassa lounaskin rakennetaan huolella, ja sen kruunaa pieni makea jälkiruoka. Hedelmät saavat syvyyttä ja sopivasti luonteikkuutta, kun marinoit niitä liemessä, jossa on appelsiinia, rosmariinia ja hunajaa.
Bon appétit!