
Alkusalaatti kasataan maukkaan rouskuvista endiiveistä ja vuohenjuustoleivästä. Orvokin kukat antavat annokselle silmänruokaa.
Sitruunaista endiivisalaattia ja vuohenjuustoleipää
Ainekset
Työvaiheet
-
Irrottele endiivinlehdet ja huuhtele huolellisesti. Levitä patonkiviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle, viipaloi päälle vuohenjuusto. Paahda 200-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia, kunnes juustokiekko on keskeltä sulanut hieman.
-
Paahda pinjansiemenet kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu vinaigrettea varten. Sekoita vinaigretten ainekset keskenään.
-
Kokoa annoslautasille endiiviä, raastettua sitruunankuorta, paahdettuja pinjansiemeniä ja vuohenjuustoleivät. Pirskottele päälle vinaigrettea. Koristele syötävillä orvokeilla.