Varhaiskaalin rapeus taipuu monenlaiseen kaalisalaattiin. Kuva Maaret Lyytinen
Varhaiskaalin rapeus taipuu monenlaiseen kaalisalaattiin. Kuva Maaret Lyytinen

Varhaiskaali taipuu monenlaiseksi rapeaksi ja keväiseksi kaalisalaatiksi. Näillä vinkeillä coleslaw maistuu entistä paremmalta.

Heleän vihreä ja rapsakka varhaiskaali on juuri nyt parhaimmillaan. Yksi parhaista (ja helpoimmista) tavoista käyttää varhaiskaalia on valmistaa raikasta coleslaw'ta eli kaalisalaattia. Se on hetkessä valmis ja maistuu erityisen hyvältä grilliruokien raikastajana.

Coleslaw'n tärkeät elementit ovat ohueksi suikaloitu kaali sekä porkkana. Sen lisäksi valmistetaan makumaailman määrittelevä kastike ja lisätään mahdollisesti muita juureksia tai kasviksia oman maun mukaan.

Kehittelimme kevään ja varhaiskaalikauden kunniaksi kolme kivaa kaalisalaattia.

Omenainen varhaiskaalisalaatti on majoneesifanin valinta! Vihreän Granny Smith -omenan kirpeys ja sitruunan hapokkuus tekevät tästä coleslaw'sta raikkaan ja taittavat samalla majoneesin täyteläisyyttä. Hunajasinappi tuo salaattiin kaivattua makeutta.

Aasialainen kaali-appelsiinisalaatti viettelee keveydellään ne, jotka eivät majoneesisalaateista välitä. Tämä kaalisalaatti rouskuu ronskisti ja fenkoli tukee soijakastikkeen makua ihanasti. Anna salaatin maustua jääkaapissa tunti ennen tarjoilua, niin salaatin maut ehtivät tasoittua ja appelsiinin heleä maku pääsee oikeuksiinsa.

Kimchislaw on trenditietoisen grillaajan valinta, sillä korealaiset maut ovat tänä kesänä pinnalla. Jos kaipaat kaalisalaattiisi lisäpotkua, muttet malta valmistaa aitoa kimchiä, heitä reilusti kimchin maut kaalisalaattiin! Myös tämä tulinen salaatti vain paranee levättyään tovin jääkaapissa.

Rakastatko sinäkin varhaiskaalia? Katso tästä lisää vinkkejä kevään kaalikautta varten!

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.