Varhaiskaalin rapeus taipuu monenlaiseen kaalisalaattiin. Kuva Maaret Lyytinen
Varhaiskaalin rapeus taipuu monenlaiseen kaalisalaattiin. Kuva Maaret Lyytinen

Varhaiskaali taipuu monenlaiseksi rapeaksi ja keväiseksi kaalisalaatiksi. Näillä vinkeillä coleslaw maistuu entistä paremmalta.

Heleän vihreä ja rapsakka varhaiskaali on juuri nyt parhaimmillaan. Yksi parhaista (ja helpoimmista) tavoista käyttää varhaiskaalia on valmistaa raikasta coleslaw'ta eli kaalisalaattia. Se on hetkessä valmis ja maistuu erityisen hyvältä grilliruokien raikastajana.

Coleslaw'n tärkeät elementit ovat ohueksi suikaloitu kaali sekä porkkana. Sen lisäksi valmistetaan makumaailman määrittelevä kastike ja lisätään mahdollisesti muita juureksia tai kasviksia oman maun mukaan.

Kehittelimme kevään ja varhaiskaalikauden kunniaksi kolme kivaa kaalisalaattia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Omenainen varhaiskaalisalaatti on majoneesifanin valinta! Vihreän Granny Smith -omenan kirpeys ja sitruunan hapokkuus tekevät tästä coleslaw'sta raikkaan ja taittavat samalla majoneesin täyteläisyyttä. Hunajasinappi tuo salaattiin kaivattua makeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aasialainen kaali-appelsiinisalaatti viettelee keveydellään ne, jotka eivät majoneesisalaateista välitä. Tämä kaalisalaatti rouskuu ronskisti ja fenkoli tukee soijakastikkeen makua ihanasti. Anna salaatin maustua jääkaapissa tunti ennen tarjoilua, niin salaatin maut ehtivät tasoittua ja appelsiinin heleä maku pääsee oikeuksiinsa.

Kimchislaw on trenditietoisen grillaajan valinta, sillä korealaiset maut ovat tänä kesänä pinnalla. Jos kaipaat kaalisalaattiisi lisäpotkua, muttet malta valmistaa aitoa kimchiä, heitä reilusti kimchin maut kaalisalaattiin! Myös tämä tulinen salaatti vain paranee levättyään tovin jääkaapissa.

Rakastatko sinäkin varhaiskaalia? Katso tästä lisää vinkkejä kevään kaalikautta varten!

Sisältö jatkuu mainoksen alla