Dippaus on rennon munkinpurijan valinta. Kuva: Pia Inberg.
Dippaus on rennon munkinpurijan valinta. Kuva: Pia Inberg.

Rento kokki ei kuorruta munkkia vaan dippaa sen kuorrutteeseen.

Munkit ja donitsit saavat arvoisensa viimeistelyn kuorrutuksesta. Kuorruttaminen on hyväksihavaittu, vaikkakin joskus hieman tarkkuutta vaativa keino lisätä makua muuten aika yksinkertaiseen leipomukseen.

Jos haluat päästä helpolla ja yllättää vappuvieraat, mikset kokeilisi munkin dippaamista kuorruttamisen sijaan? Näin voit tarjota useita erilaisia kuorrutevaihtoehtoja, ja saman munkin voi kastaa kerralla moneen dippiin.

Kokeile esimerkiksi mansikka-valkosuklaadippiä tai valkosuklaa-limedippiä. Sulattamalla suklaata saat myös aikaan helpon dippivaihtoehdon.

Kun panet tarjolle muutaman eri munkkidipin ja pari ripotetta – esimerkiksi pähkinärouhetta ja strösseleitä erillisissä kulhoissa – ja voilà – munkkibaari on syntynyt. Dippaa siis ensin donitsi valitsemaasi dippiin ja sitten halutessasi rouskuvaan ekstrapäällysteeseen.

Kaikenlaista muutakin voi toki dippailla kuin donitseja. Erityisen dekadentin aamiaisen halutessasi kokeile dipata esimerkiksi voisarvia. Dippi kulkee myös helposti mukana piknikeille tai vappubileisiin ja näin vältyt sotkuisilta leivosrasioilta.

Dippireseptit löydät täältä:

Valkosuklaa-limedippi

Mansikka-vuohenjuustodippi

Edullinen ja maukas rosee kannattaa pitää mielessä myös kevään buffet-kautta varten.

Mikä? Adobe Reserva Rose 2017 (10,40 e) on kuiva, hapokkaan ryhdikäs viini Chilestä. 

Millainen? On pelkkää ennakkoluuloisuutta juoda roseeta ainoastaan kesällä. Tämä talviroseeksi sopiva mainio viini maistuu punaherukoilta, vadelmilta ja punaisilta omenoilta. Hinta-laatusuhde on erinomainen.

Minkä kanssa? Täydellinen seuralainen lämpimälle salaatille, jossa on esimerkiksi paahdettua kesäkurpitsaa tai munakoisoa. Pidä mielessä myös kevään buffet-kautta ajatellen, sillä ryhdikäs viini kestää monenlaisia makuja, ja on edullisuutensa vuoksi hyvä valinta suurempiinkin juhliin.

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!