Dippaus on rennon munkinpurijan valinta. Kuva: <span class="photographer">Pia Inberg.</span>
Dippaus on rennon munkinpurijan valinta. Kuva: Pia Inberg.

Rento kokki ei kuorruta munkkia vaan dippaa sen kuorrutteeseen.

Munkit ja donitsit saavat arvoisensa viimeistelyn kuorrutuksesta. Kuorruttaminen on hyväksihavaittu, vaikkakin joskus hieman tarkkuutta vaativa keino lisätä makua muuten aika yksinkertaiseen leipomukseen.

Jos haluat päästä helpolla ja yllättää vappuvieraat, mikset kokeilisi munkin dippaamista kuorruttamisen sijaan? Näin voit tarjota useita erilaisia kuorrutevaihtoehtoja, ja saman munkin voi kastaa kerralla moneen dippiin.

Kokeile esimerkiksi mansikka-valkosuklaadippiä tai valkosuklaa-limedippiä. Sulattamalla suklaata saat myös aikaan helpon dippivaihtoehdon.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun panet tarjolle muutaman eri munkkidipin ja pari ripotetta – esimerkiksi pähkinärouhetta ja strösseleitä erillisissä kulhoissa – ja voilà – munkkibaari on syntynyt. Dippaa siis ensin donitsi valitsemaasi dippiin ja sitten halutessasi rouskuvaan ekstrapäällysteeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikenlaista muutakin voi toki dippailla kuin donitseja. Erityisen dekadentin aamiaisen halutessasi kokeile dipata esimerkiksi voisarvia. Dippi kulkee myös helposti mukana piknikeille tai vappubileisiin ja näin vältyt sotkuisilta leivosrasioilta.

Dippireseptit löydät täältä:

Valkosuklaa-limedippi

Mansikka-vuohenjuustodippi

Sisältö jatkuu mainoksen alla