Etelänaapurissakin pannaan olutta pienellä mittakaavalla. Kuva: Istockphoto.
Etelänaapurissakin pannaan olutta pienellä mittakaavalla. Kuva: Istockphoto.

Virolaiset käsityöläisoluet valtaavat panimoravintola Bryggeri Helsingin helmi-maaliskuussa 2015.

Aivan kuten Suomessakin, myös Virossa on käynnissä melkoinen pienpanimobuumi. Viimeisen vuoden aikana Virossa on aloittanut toistakymmentä käsityöläispanimoa.

Virolaisia pienpanimotuotteita on ollut tarjolla Suomessa vähittäismyynnissä tai ravintoloissa varsin niukasti, mutta nyt etelänaapurin olutkulttuuriin pääsee tutustumaan kunnolla. Panimoravintola Bryggeri Helsinki nimittäin järjestää Viron pienpanimoviikot helmi-maaliskuussa.

Tapahtumaan on tarkoitus ottaa mukaan useita virolaisia panimoyrityksiä ja vähintään 25–30 erilaista olutta. Suurin osa oluista on pullo-oluita, mutta muutamaa saa myös ravintolan vierashanoista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tapahtumavieraat voivat vaikuttaa olutviikkojen tarjontaan äänestämällä. Bryggeri Helsingin nettisivuille on koottu luettelo Viron pienpanimoista ja niiden tuotteista. Omaa suosikkia voi äänestää mukaan tapahtumaan sähköpostilla, Olutopas.info-sivuston foorumilla tai sosiaalisessa mediassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viron olutviikkojen ajan Bryggeri Helsinki tarjoilee myös kolmen ruokalajin menukokonaisuutta sekä erilaisia olutsnackseja. Bryggerin keittiöpäällikkö Ali Suviala rakentaa ruokalistan yhdessä Viron ensimmäisen olutsommelierin Kristjan Peäsken kanssa.

Ruuan ja juoman lisäksi luvassa on erilaisia teemailtoja ja keskustelutilaisuuksia, panimojen edustajien vierailuja sekä tärppejä Tallinnan olutmatkailukohteista.

Viron pienpanimoviikot järjestetään Bryggeri Helsingissä 26.2.–14.3.

Sisältö jatkuu mainoksen alla