Suomalaiset hurahtivat pihlajanmarjoihin vuonna 2014. Kuva: Teemu Leminen.
Suomalaiset hurahtivat pihlajanmarjoihin vuonna 2014. Kuva: Teemu Leminen.

Pihlajanmarja nousi Googlen reseptitrendihakusanalistauksen kärkeen vuonna 2014.

Hakukoneyhtiö Google on julkistanut listat vuoden 2014 suosituimmista hakusanoista. Reseptihakusanojen trendilistan kärjessä on yllätys. Pihlajanmarja on nimittäin ohittanut suosiossa pulled porkin ja noussut ruokatrendihakusanalistan ykköspaikalle. Trendihakusanoilla tarkoitetaan niitä Google-hakusanoja, joiden käyttö on kasvanut eniten edellisvuoteen verrattuna.

"Vuoden eniten noussut resepti on tällä kertaa pihlajanmarja ja siitä tehtävät erilaiset hyytelöt, hillot ja marmeladit", kertoo hakusanoja seuraava Zipipop Freud -vaikutustoimisto lehdistötiedotteessaan.

Myös Sopalla on ollut sormensa pelissä pihlajanmarjabuumin kanssa, sillä julkaisimme syyskuun alussa etikkaan säilöttyjen pihlajanmarjojen reseptin, josta tuli nopeasti valtavan suosittu. Pohjolan kapriksina tunnetut marjat otettiin ilolla vastaan myös suomalaisissa ruokabloggaripiireissä.

Viime vuoden reseptitrendilistan ykkönen, pulled pork eli nyhtöpossu, löytyy nyt listan sijalta kaksi. Kolmantena on red velvet -kakku, joka on punertava ja suklainen täytekakku Yhdysvalloista.

Lisäksi reseptien trendihakusanojen kymmenen kärkeen mahtuivat lohimedaljonki, raakakakku, tattikeitto, porkkanaletut, kylmäsavulohipiirakka, helpot muffinssit ja parhaat mokkapalat.

Lue lisää Pohjolan kapriksista täällä!