
Kun haluat tehdä aivan uutta ruokaa joulun tähteistä, kokeile reseptejä, joissa alkuperäinen maku on hämärä muisto vain.
Joulun jälkeen moni haluaa hyödyntää jääkaapin antimet ja tehdä uutta ruokaa joulun tähteistä. Kun jouluruuat eivät enää perinteisinä maistu, porkkanalaatikosta syntyy kreikkalaisia pihvejä ja kinkusta uunissa gratiini. Juureksista saat raikkaan salaatin ja riisipuurosta herkullisen pannarin.
Punaviinikinkku
Yllätä pöydän ympärille kokoontuvat ja pyöräytä lopuista kinkkuviipaleista aivan uudenlainen ruoka. Marinoi kinkkuviipaleet yön yli punaviinissä ja gratinoi lopuksi uunissa.
Punaviinikinkun ohjeen löydät tästä.
Porkkanapihvit
Lopusta porkkalaatikosta syntyvät mehevät pihvit. Lisää joukkoon linssejä, fetaa ja oliiveja ja tarjolla on aivan uusi, kreikkalaistyyppinen ruoka.
Porkkanapihvien ohjeen löydät tästä.
Punajuuri-sitrussalaatti
Ylimääräisistä punajuurista syntyy marokkolaismaustein raikas salaatti. Viipaloi joukkoon verigreippiä ja appelsiinia ja höystä salaatti tuoreella mintulla.
Punajuuri-sitrussalaatin ohjeen löydät tästä.
Riisipuuropannukakku
Lisää loppu joulupuuro pannaritaikinaan. Laita mukaan mauksi appelsiininkuorta ja kardemummaa.
Riisipuuropannukakun ohjeen löydät tästä.
Luumu-omenatorttu
Jäikö pakastimeen torttutaikinaa? Unohda väkertäminen tähtikuvioon. Levitä torttulevylle makoisa täyte ja tarjoa herkku piiraana.
Luumu-omenatortun ohjeen löydät tästä.