Tee aivan uutta ruokaa joulun tähteistä! Marinoi kinkkuviipaleet punaviinissä ja gratinoi uunissa. Kuva: <span class="photographer">Panu Pälviä</span>
Tee aivan uutta ruokaa joulun tähteistä! Marinoi kinkkuviipaleet punaviinissä ja gratinoi uunissa. Kuva: Panu Pälviä

Kun haluat tehdä aivan uutta ruokaa joulun tähteistä, kokeile reseptejä, joissa alkuperäinen maku on hämärä muisto vain.

Joulun jälkeen moni haluaa hyödyntää jääkaapin antimet ja tehdä uutta ruokaa joulun tähteistä. Kun jouluruuat eivät enää perinteisinä maistu, porkkanalaatikosta syntyy kreikkalaisia pihvejä ja kinkusta uunissa gratiini. Juureksista saat raikkaan salaatin ja riisipuurosta herkullisen pannarin.

Punaviinikinkku

Yllätä pöydän ympärille kokoontuvat ja pyöräytä lopuista kinkkuviipaleista aivan uudenlainen ruoka.  Marinoi kinkkuviipaleet yön yli punaviinissä ja gratinoi lopuksi uunissa.

Punaviinikinkun ohjeen löydät tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Porkkanapihvit

Lopusta porkkalaatikosta syntyvät mehevät pihvit. Lisää joukkoon linssejä, fetaa ja oliiveja ja tarjolla on aivan uusi, kreikkalaistyyppinen ruoka.

Porkkanapihvien ohjeen löydät tästä.

 

 

 

 

Punajuuri-sitrussalaatti

Ylimääräisistä punajuurista syntyy marokkolaismaustein raikas salaatti. Viipaloi joukkoon verigreippiä ja appelsiinia ja höystä salaatti tuoreella mintulla.

Punajuuri-sitrussalaatin ohjeen löydät tästä.

 

 

 

 

 

Riisipuuropannukakku

Lisää loppu joulupuuro pannaritaikinaan. Laita mukaan mauksi appelsiininkuorta ja kardemummaa.

Riisipuuropannukakun ohjeen löydät tästä.

 

 

 

Luumu-omenatorttu

 

Jäikö pakastimeen torttutaikinaa? Unohda väkertäminen tähtikuvioon. Levitä torttulevylle makoisa täyte ja tarjoa herkku piiraana.

Luumu-omenatortun ohjeen löydät tästä.

 

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla