Mitä tekisit salaatinjämistä? Kuva: Istockphoto.
Mitä tekisit salaatinjämistä? Kuva: Istockphoto.

Haluaisimme näin Hävikkiviikon aikaan tietää, mitä ruokaa tai raaka-ainetta juuri sinun kotonasi tuppaa jäämään yli.

Tällä viikolla ei haaskata ruokaa, sillä Kuluttajaliitto järjestää valtakunnallisen Hävikkiviikon 7.–13.9. Teemaviikko järjestetään nyt kolmatta kertaa.

Hävikkiviikon tarkoitus on saada vähennettyä etenkin kotitalouksien ruokahävikkiä.

Ja ehkä ihan syystä. Suomalaiset kotitaloudet nimittäin heittävät vuosittain ruokaa hukkaan noin 500 miljoonan euron arvosta. Eniten suomalaisten keittiöissä pilaantuu vihanneksia ja juureksia, noin 22 miljoonaa kiloa vuodessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Koko ravitsemusalan – siis kotitalouksien, teollisuuden, kaupan ja ravitsemuspalveluiden – yhteenlaskettu vuotuinen ruokahävikki on 335–460 miljoonaa kiloa vuodessa. Eli 10–15 prosenttia kulutetusta ruuasta päätyy hävikkiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Ruokahävikin ympäristölliset ja taloudelliset vaikutukset näkyvät nykyään taajaan julkisessa keskustelussa. Haluamme nyt Hävikkiviikon aikana muistuttaa jokaiselle ruokaa laittavalle ja syövälle suomalaiselle, että kuluttajatkin voivat tehdä valtavasti asian eteen kotona omien kulutus- ja ruoanlaittotottumuksiensa puitteissa", sanoo Kuluttajaliiton hankevastaava Annikka Marniemi lehdistötiedotteessa.

Soppa365 aikoo myös huomioida Hävikkiviikon tämän viikon jutuissa. Haluaisimme nyt tietää, mitkä ruuat tai raaka-aineet tuppaavat teidän kotonanne päätymään haaskuuseen. Teemme myöhemmin tällä viikolla Soppaan jutun, joka keskittyy juuri näiden murheenkryynien hyödyntämiseen.

Vastaa kommenteissa tai Sopan Facebook-sivulla!

Jos haluat jo nyt vinkkejä hävikin pienentämiseen, vilkaise oheista Hävikkiviikon vinkkivideota!

[youtube id="Aq_Fr9io830"]

Et ole yksin, Terhi! Meikäläisellä taas jää aina maustamatonta jogurttia. Mepäs keksimme jotain käyttöä hapanmaitotuotteillekin :)

Teemu/Soppa

  • ylös 18
  • alas 11
Sisältö jatkuu mainoksen alla