Punajuurta, tattarijauhoja ja reilua meininkiä - idän ihanuudet samassa paketissa. Kuva: <span class="photographer">Panu Pälviä.</span>
Punajuurta, tattarijauhoja ja reilua meininkiä - idän ihanuudet samassa paketissa. Kuva: Panu Pälviä.

Kaunis on terveellistä. Ainakin punajuurimehuun tehdyissä letuissa.

Vihreä väri letuissa on tuttu kaikille pinaattiletuilla kasvaneille, mutta punaisissa letuissa on jotain uutta. Eikä nyt puhuta oranssiin vivahtavista porkkanaletuista, vaan kunnolla punaisista räiskäleistä.

Letut saavat värinsä punajuurimehusta, jota löytyy jo tavallistenkin ruokakauppojen hyllystä. Enää ei siis tarvitse lähteä erikseen terveyskauppaan vihannesmehuostoksille.

Mehuun tehdyt letut käyvät niillekin, joille maito ei sovi. Ja lisämakua räiskäleet saavat tattarijauhoista. Nyt onkin hyvä hetki käyttää blinikaudesta jääneet tattarijauhot.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun lettu ei ole selkeästi suolainen eikä makea, sen voi päällystää millä haluaa. Suolaisennälkäinen kasaa letulleen savulohta, makean ystävä avaa hillopurkin ja lusikoi herkulleen lempihilloaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Punaisena hehkuvien punajuurilettujen ohje.

Sisältö jatkuu mainoksen alla