
Höyryävä pataruoka on ihaninta viikonloppuruokaa. Heität vain kaikki ainekset pataan ja ruoka valmistuu itsekseen!
Pataruoka on täydellinen valinta viikonlopun ruuaksi. Se valmistuu uunissa lähes itsekseen, kunhan saa tarpeeksi aikaa muhimiseen. Ideana on laittaa ainekset samaan pataan ja antaa ruuan muhia valmiiksi. Vähäisestä vaivasta huolimatta lopputulos vie kielen mennessään ja sopii hyvin tarjottavaksi vaikka vieraillekin. Kokeile näitä viittä herkullista reseptiä!
Huijarin rosvopaisti lampaasta
/soppa365.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/55084725910728.76447917-670x0.jpg?itok=Jsrabzbf)
Lammaspata hautuu meheväksi rapean taikinankuoren alla. Mausteinen pata valmistuu karitsanjauhelihasta ja lammasmakkarasta tai chorizosta. Pata sopii tarjoiltavaksi rotevan punaviinin kanssa. Reseptin lammaspataan löydät täältä.
Nopea simpukkapata
/soppa365.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/56a0e5f65ff4d6.67354155-670x0.jpg?itok=7fMwjtQ_)
Lohi-simpukkacurry vaatii valmistuakseen vain 35 minuuttia. Täysrasvaiseen kookosmaitoon tehty curry yhdistää sesongin simpukat ja kestosuosikki lohen. Reseptin curryyn löydät täältä.
Hitaasti hautuva Osso Buco
/soppa365.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/54cb7d9f8f93c4.63707735-670x0.jpg?itok=sDagk1Yw)
Osso Buco tarvitsee aikaa hautuakseen, mutta on vaivansa väärti. Tämä lombardialainen klassikkoruoka valmistuu naudanpotkakiekoista ja saa makua muun muassa valkoviinistä. Reseptin Osso Bucoon löydät täältä.
Kasvissyöjän punajuuripata
/soppa365.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/55d5da2e6fb8c9.59933832-670x0.jpg?itok=PUaqAMGK)
Timjamilla höystetty punajuuripata soveltuu sellaisenaan myös kasvissyöjille. Vaihtoehtoisesti sen voi tarjoilla kanan tai vuohenjuuston kanssa. Reseptin punajuuripataan löydät täältä.
Lasten suosikkipata
Tämä sitruunainen kanapata on koko perheen herkkua. Kananuijat ja vihannekset kypsentyvät uunissa ihanan rapeiksi noin tunnissa. Reseptin kanaherkkuun löydät täältä.
P.S. Voit myös valmistaa uunipadassa juuri nyt suosittua pataleipää! Taikinaa tarvitsee vaivata vain 30 sekuntia, mutta kohotus vaatii enemmän aikaa - mielellään vähintään 12 tuntia. Porkkanamehuun leivotun pataleivän kuori on rapea, mutta sisältä leipä on ihanan pehmeää. Tästä löydät pataleivän ohjeen!
Teksti: Maiju Tuovinen