Vuonna 2012 Herkkujen Suomi -tapahtumassa vieraili ilmeisesti Ruokolahden leijona. Kuva: MTK.
Vuonna 2012 Herkkujen Suomi -tapahtumassa vieraili ilmeisesti Ruokolahden leijona. Kuva: MTK.

Kolmipäiväisessä tapahtumassa voi maistella suomalaisia herkkuja kalasäilykkeistä vatruskoihin, eikä oluen ystäviäkään ole unohdettu.

Maakuntien ruoka- ja juoma-antia esittelevä Herkkujen Suomi -ruokatapahtuma käynnistyy Helsingin Rautatientorilla huomenna torstaina.

Neljättä kertaa järjestettävä tapahtuma kokoaa yhteen yli sata kotimaista pientuottajaa ja lähiruokavalmistajaa eri puolilta Suomea. Tarjolla on suomalaisia herkkuja aina kalasäilykkeistä vatruskoihin ja hunajasta lihavalmisteisiin. Näytteilleasettajaluettelon perusteella myös luomuruoka ja gluteenittomat tuotteet ovat esillä varsin hyvin.

Tuote-esittelyjen lisäksi Herkkujen Suomessa on tarjolla muutakin oheisohjelmaa. Yksi tapahtuman tämän vuoden teemoista on ruokakasvatus, jonka tiimoilta on luvassa useita luentoja. Lisäksi ruokafestivaalin ohjelmaan kuuluu muun muassa kokkausnäytöksiä ja livemusiikkia.

Ja oluen ystäville tiedoksi: Herkkujen Suomi -tapahtumasta löytyy myös Syystober-olutteltta, jossa pääsee nauttimaan maakuntamaistiaisille sopivia virvokkeita. Lisäksi tapahtumassa valitaan torstaina 21. elokuuta kello 17 Suomen paras olut.

Herkkujen Suomi -tapahtuman järjestävät tuottajajärjestöt MTK ja SLC, Ruoka Suomi -verkosto, Aitoja Makuja II-hanke, Pienpanimoyhdistys ja Lammin Sahti. Viime vuonna tapahtumassa vieraili kaikkiaan 65 000 kävijää.

Herkkujen Suomi järjestetään Helsingin Rautatientorilla to–la 21.–23.8. Tapahtuma on kävijöille maksuton.

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.