Vuonna 2012 Herkkujen Suomi -tapahtumassa vieraili ilmeisesti Ruokolahden leijona. Kuva: MTK.
Vuonna 2012 Herkkujen Suomi -tapahtumassa vieraili ilmeisesti Ruokolahden leijona. Kuva: MTK.

Kolmipäiväisessä tapahtumassa voi maistella suomalaisia herkkuja kalasäilykkeistä vatruskoihin, eikä oluen ystäviäkään ole unohdettu.

Maakuntien ruoka- ja juoma-antia esittelevä Herkkujen Suomi -ruokatapahtuma käynnistyy Helsingin Rautatientorilla huomenna torstaina.

Neljättä kertaa järjestettävä tapahtuma kokoaa yhteen yli sata kotimaista pientuottajaa ja lähiruokavalmistajaa eri puolilta Suomea. Tarjolla on suomalaisia herkkuja aina kalasäilykkeistä vatruskoihin ja hunajasta lihavalmisteisiin. Näytteilleasettajaluettelon perusteella myös luomuruoka ja gluteenittomat tuotteet ovat esillä varsin hyvin.

Tuote-esittelyjen lisäksi Herkkujen Suomessa on tarjolla muutakin oheisohjelmaa. Yksi tapahtuman tämän vuoden teemoista on ruokakasvatus, jonka tiimoilta on luvassa useita luentoja. Lisäksi ruokafestivaalin ohjelmaan kuuluu muun muassa kokkausnäytöksiä ja livemusiikkia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja oluen ystäville tiedoksi: Herkkujen Suomi -tapahtumasta löytyy myös Syystober-olutteltta, jossa pääsee nauttimaan maakuntamaistiaisille sopivia virvokkeita. Lisäksi tapahtumassa valitaan torstaina 21. elokuuta kello 17 Suomen paras olut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Herkkujen Suomi -tapahtuman järjestävät tuottajajärjestöt MTK ja SLC, Ruoka Suomi -verkosto, Aitoja Makuja II-hanke, Pienpanimoyhdistys ja Lammin Sahti. Viime vuonna tapahtumassa vieraili kaikkiaan 65 000 kävijää.

Herkkujen Suomi järjestetään Helsingin Rautatientorilla to–la 21.–23.8. Tapahtuma on kävijöille maksuton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla