Kukat syntyvät kakun päälle esimerkiksi omenaviipaleista. Kuva: <span class="photographer">Tuomas Kolehmainen</span>
Kukat syntyvät kakun päälle esimerkiksi omenaviipaleista. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Kakkutaiturit julkaisevat Instagramissa toinen toistaan hulppeampia kuvia ällistyttävän upeista kukkakakuista. Kauniita kukkia voi onneksi valmistaa myös ilman kondiittorin koulutusta. Katso vinkit ja reseptit!

Kukkakakut ovat nyt trendi Instagramissa. Erityisesti pursottamalla tehdyt kukkakoristukset ovat nyt erityisen suosittuja kakkumaailmassa. Eriväriseksi värjätyllä kreemillä tai kermavaahdolla saadaan aikaan uskomattoman näyttävät pintakoristelut kakkuihin. Tässä @ivenovenin Instagramissa jakama huima taidonnäyte. Uskomattoman upeaa (eikä elämänohjeessakaan ole mitään vikaa...)!

https://www.instagram.com/p/BEVGNP5P3Wd/?taken-by=ivenoven

Saman kakkutaiturin käsialaa ovat myös keväisen herkät kukkakuppikakut. Näiden valmistukseen tarvitaan varmasti kädentaitojen lisäksi roppakaupalla kärsivällisyyttä!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

https://www.instagram.com/p/BEUsOflv3cw/?tagged=flowercake

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uskomaton on myös tämä @ycluccan Instagramiin lisäämä kakkukuva. Hempeän ruusukakun valmistamiseen kuluu valtavasti työtunteja, mutta lopputulos on mykistävä.

https://www.instagram.com/p/BEUkJ1nwfap/?tagged=rosecake

Näin valmistat kukkakakut helposti itse

Kauniiden kukkaleivonnaisten leipominen ei ole kuitenkaan vaikeaa, kun käytät raaka-aineina erilaisia hedelmiä. Hedelmäviipaleiden asettelu kukan muotoon onnistuu kohtuullisella näpertelyllä verrattuna kermavaahtopursotuksiin ja marsipaanikoristeisiin. Toki näissäkin koristeluissa sorminäppäryys on eduksi, mutta harjoitukset voi aloittaa vaikkapa tällä ananaskakulla, joka tuo auringon kahvipöytään.

Ananaksesta valmistuvat myös herkät kuivatut ananaskukat, jotka sopivat niin kuppikakkujen kuin täytekakunkin koristeeksi. Saat ohjeen meveviin ananas-inkiväärikuppikakkuihin täältä ja samalta sivulta löytyy ohje ananaskukkien kuivatukseen.

Viime syksynä omenaruusut olivat todellinen hitti. Ne koristivat niin muffineita, piirakoita kuin kakkujakin. Kokeile esimerkiksi näyttävää omenajuustokakkua, jossa maistuu myös puolukka ja kaura. Kun valitset omenoita ruusuja varten, suosi isoja punaisia omenoita, joista saat riittävän leveitä ja kauniin värisiä viipaleita.

Suloisten pienien omenakukkapiiraiden video-ohjeen ja -reseptin löydät täältä.

Loppukeväästä maistuu raparperitiramisu, jonka koristelu on kukkamaisen spiraalinen. Tässä jälkiruuassa erityisen ihanaa on makumaailma, joka yhdistää herkullisesti raparperin, mascarponen, appelsiinin ja kahvin. Jos mahdollista, valmista tiramisu punavartisesta raparperista, jolloin koristelun ruusumaisuus korostuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla