Arkiruokaklassikossa maistuu nyt Lähi-itä. Kuva: Anna Huovinen.
Arkiruokaklassikossa maistuu nyt Lähi-itä. Kuva: Anna Huovinen.

Lihapullat saavat iranilaisen vivahteen oikeilla mausteilla. Riisi puolestaan saa lisää makua pähkinöistä ja rusinoista. Näin onnistut 25 minuutissa.

Lihapullat ovat aina toivottuja ruokapöydässä. Vaihteeksi voit tehdä ne iranilaiseen tapaan. Lähi-idän maut eli lihapullien kaneli ja riisilisukkeen rusinat ja pähkinät sopivat mainiosti joulunalusaikaan. Eikä koko aterian valmistamiseen kulu kuin vaivaiset 25 minuuttia.

Näin onnistut:

1. Aloita aterian valmisteleminen keittämällä lisukkeeksi tuleva riisi. Anna rusinoiden liota vedessä riisin kypsymisen ajan, niin niistä tulee pehmeämpiä ja maukkaampia. Sekoita kypsän riisin joukkoon myös pähkinöitä.

2. Käytä lihapullissa makusi mukaan joko naudan- tai karitsanjauhelihaa, myös niiden sekoitus toimii. Muhevoita lihapullat maustamattomalla jogurtilla ja lisää mausteeksi hieman kanelia.

3. Jos kaipaat ruualle kastiketta, sekoita se vikkelästi maustamattomasta jogurtista. Kokeile vaikkapa valkosipulin, sitruunamehun ja lehtipersiljan yhdistelmää. Älä unohda suolaa ja pippuria!

Iranilaisten lihapullien ja pähkinäisen basmatiriisin reseptin löydät täältä.