Koristele sorbettikulho hedelmillä ja marjoilla. Kuva: <span class="photographer">Panu Pälviä</span>
Koristele sorbettikulho hedelmillä ja marjoilla. Kuva: Panu Pälviä

Jäädytä banaanista ja maapähkinävoista ihanaa vegaanijäätelöä tai tee mustikasta ja kookosmaidosta jäätelöpuikkoja. Kesä on jäätelömakuja täynnä!

Vegaanijäätelö on hyvä vaihtoehto silloin, kun joukossa on maitoallergikkoja, vegaaneja tai tekee mieli raikkaampaa herkkua. Näissä jäätelöissä ei käytetä maitoa, munaa eikä hunajaa.

Blenderijäätelöt

Helpoin tapa tehdä vegaanista jäätelöä on soseuttaminen. Sekoita jäiset ainekset blenderillä pehmeäksi sorbetiksi tai pehmikseksi. Parhaiten jäiset hedelmät soseutuvat tehokkaalla blenderillä tai monitoimikoneella. Vegaanijäätelö syntyy myös hyvällä sauvasekoittimella.

Pohja

Valitse jäätelön pohjaksi jokin pehmeä hedelmä, kuten banaani, avokado tai mango. Paloittele ja jäädytä. Ainakin mangoa ja avokadoa myydään valmiiksi pakkasessa paloiteltuna.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisää makua..

Marjoista

Lisää mukaan pakastemarjoja. Banaani ja mustaherukka ovat ihana yhdistelmä ja avokado ja puolukka sopivat yhteen! Mango ja mansikka maistuvat ihanan makealta  ja raikkaalta. Takuuvarma lasten suosikki!

Hedelmistä

Soseuta banaanin seuraksi jäädytettyä kiiviä tai purista mangon joukkoon limen tai sitruunan mehua. Myös jäiset punaiset viinirypäleet, persikka ja nektariinit sopivat hyvin jäätelöön!

Mausteista

Ripauta blenderiin kardemummaa, kanelia tai vaniljaa. Makua antavat myös kookoshiutaleet, maapähkinävoi, kaakaojauhe ja matcha! Soseuta mukaan myös tuoreita yrttejä: minttua, basilikaa ja sitruunamelissaa.

Kokeile esimerkiksi maapähkinä-banaanijäätelöä, banaani-mustikkajäätelöä tai mangosorbettikulhoa.

Puikkojäätelöt

Puikoiksi jäädytettyjen vegaanijäätelöiden maailma on loputon. Puikot on helppo jäädyttää valmiisiin jäämuotteihin, mutta myös kertakäyttökupit sopivat tarkoitukseen. Tikkuina voit käyttää esimerkiksi pikkulusikoita.

Helpoiten jäätelöpuikko syntyy, kun isket tikun tai pikkulusikan soijajugurtin kannesta läpi ja jäädytät sen.

Mustikkakookospuikko

Hauskat mustikkakookospuikot jäädytetään kookosmaidosta, mustikoista ja siirapista. Kokeilunhaluinen voi yhdistää puikkoihin myös pikkuisen kardemummaa tai basilikan lehtiä aivan pieneksi silputtuina. Katso koko resepti täältä!

Vesimeloni poptailit

Vesimelonista ja tequilasta soseutetut jääpuikot ovat drinksuja tikuissa! Samalla idealla voit soseuttaa myös muita meloneita tai esimerkiksi kiiviä tai mangoa. Näihin vegaanijäätelöihin on jäädytetty pohjaan limesiivut. Niiden avulla lusikka tai jäätelötikku pysyy paremmin keskellä jäätelöä.

Katso videolta miten meloni poptailit tehdään.

Ja eikun jäätelöhommiin!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla