Mätiä, smetanaa, punasipulia, sitruunaa, ruohosipulia tai tilliä ja mausteita. Siinä peruskaava viime vuosien hieman parempaan hittidippiin.

Erilaiset snacksit ja napostelu on kasvattanut suosiottaan eikä hiipumista näy trendiennusteiden mukaan. Siispä erilaiset dipit ja tahnatkin tulevat ahkeraan käyttöön.

Mätidippi nousi hurjaan suosioon reilu vuosi sitten, ja sen myötä sitä on syöty niin blinien päällä, sipsien kanssa kuin uuniperunoidenkin täytteenä. Tutut maut sekoittuvat täydellisesti tässä nopeasti sekoitettavassa dipissä, jolla saa pientä luksuksen tuntua iltasnäckseilyyn.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Perusdippi

Yksinkertainen on usein parasta, siispä perusversioon mätidipistä tulee blinitäytteistä tutut ainekset: smetana, punasipulihakkelus, tuoretta yrttiä. Dippi raikastetaan sitruunan- tai limenmehulla ja kuoriraasteella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla


 Täydellistä täyteläisyyttä

Kun kaipaat mätidipiltä erityistä täyteläisyyttä ja makujen syvyyttä, lisää siihen kuohukermaa. Eikä mitä tahansa kuohukermaa, vaan uunivuoassa pinnaltaan kauniin ruskeaksi paahdettua kermaa. Kerma jäähdytetään ja soseutetaan tasaiseksi, jonka jälkeen ainekset sekoitetaan dipiksi.


Onnistuu vegaanisesti

Merileväkaviaarissa on suolaisen umaminen maku, ja sitä saa sekä mustana että oranssina. Vegaaninen mätidippi tehdään kaurafraicheen ja joukkoon voi halutessaan sekoittaa hieman vegaanista majoneesia. Vegaanisessa versiossa ei kannata säästellä mausteissa, vaan käyttää runsaalla kädellä tuoreita yrttejä ja limen mehua.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla