Kuva: <span class="photographer">Sami Repo</span>
Kuva: Sami Repo

Näitä ruokia olet todennäköisesti jo maistanut, mutta siitä saattaa olla kulunut tovi. Nyt ne ovat jälleen pinnalla, joten viritäpä makuhermosi uusvanhalle taajuudelle ja kaivele pölyyntyneet keittokirjat esiin.

Kannattaa kaivaa mummon reseptit ja vanha koulun keittokirja esille, sillä retroruoka on trendi ja vanha on nyt uutta. Vispipuuro, tilliliha, karjalanpaisti ja rieskat ovat nyt suositumpia kuin aikoihin.

Retroiluun kuuluu myös kotikalja. Humalalla maustettu kotikalja, vanhanajan pullot ja lähipanimot ovat nouseva ilmiö jo Ruotsissa. Vanhemman väen leuat saattavat myös loksahtaa ruotsalaisen voikukkakahvin nähdessään. Korvikkeen kilohinta kipuaa peräti 625 euroon. Voikukkakahvia myydään esimerkiksi täällä.

Koulusta tuttu retroruoka

Oliko koulun ruokalan tilliliha suosikkisi? Ei se mitään. Kokeilepa uudestaan tällä vähän paremman tillilihan reseptillä, niin saatat tällä kertaa yllättyä positiivisesti (kuva yllä)!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mummolaruokaa parhaimmillaan

Sopan yksi suosituimmista resepteistä on ollut viime vuoden lopulla ja alkaneena vuonna huippukokki Jouni Toivasen kehittämä täydellinen karjalanpaisti

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kuva: Sami Repo

Ei-niin-katoavaa kansanperinnettä

Twitterissä jo peräänkuulutettiin tammikuussa rieskanleivonnan personal traineria. Niin suosittua perinneleipoiminen nyt on ja oppia haetaan mummoilta ja martoilta, joilla alkuperäinen taito on hyppysissään. Jos ei omaa rieska-personal-traineria ole, kokeile ohrarieskaa tällä ohjeella!

Kuva: Sami Repo

Ihanan kirpeää

Vispipuuroa syötiin ennen monissa perheissä aamiaiseksi tai välipalaksi.  Vatkattu puolukkapuuro eli vispipuuro on jälleen trendikästä, kuten puurot ylipäätään.

Kuva: Arto Vuohelainen

Onko mokkapalojen voittanutta?

Näitä leivottiin - ja leivotaan edelleen - koulun myyjäisiin ja kaikenlaisiin kissanristiäisiin. Klassiset mokkapalat pitävät edelleen pintansa helppona ja hyvänä tarjottavana. Makuasia on koristelu: nonparelleilla, kookoshiutaleilla vai ilman koristeita?

Sisältö jatkuu mainoksen alla