Tammikuun 30. päivä on omistettu croissanteille! Kansainvälinen croissant-päivä kannustaa herkuttelemaan näillä lehtevillä, rapeilla ja ihanan rasvaisilla ranskalaisilla klassikoilla ja niistä kehitetyillä moderneilla herkuilla.

Makeaa ja tahmeaa pähkinäistä täytettä

Erilaiset täytetyt croissantit ovat kahviloissa peruskauraa. Pähkinä- ja mantelitahnat antavat croissantille mehevyyttä ja täyttävyyttä. Itse tehdyt manteli- ja muut croissantit kannattaa tehdä päivän vanhoista croissuista. 

 Ps. Käytä mielikuvitusta täytteissä ja kehittele omat takuuvarmat yhdistelmät!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Uusia yhdistelmiä

Kaupasta saatavaa valmiscroissanttaikinaa voi hyödyntää mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla. Se muun muassa paistuu rapeaksi vohveliraudassa ja muotoutuu täytekakuksi. Croissanteista voi hyvin valmistaa hieman lehtevämpää "pullavanukasta" luksusbrussille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Suolaisia täytteitä

Kotikeittiöissä tiedetään takuulla juustovoisarvet, joita leivottiin jo yläasteen kotitaloustunneilla. Suolaisten croissanttien täytteeksi sopii niin juusto kuin kinkkukin sekä tietysti yrtit ja valkosipuli. Valmiin croissantin päälle voi myös keittää uppomunan ja tehdä hollandaisekastikkeen eggs benedict -annoksen henkisesti.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla