Merilevä on nyt supertrendikästä, ja siitä voi tehdä vaikkapa wasabilla maustetun majoneesin. Kuva: <span class="photographer">Tuomas Kolehmainen</span>
Merilevä on nyt supertrendikästä, ja siitä voi tehdä vaikkapa wasabilla maustetun majoneesin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Ruokavuoden suurimmat hitit nousevat kasvisten ja terveellisyyden maailmasta.

Glorian ruoka & viini poimi ruokamaailman megatrendeistä suurimmat. Näistä puhutaan nyt!

1 KASVIPROTEIINIEN nousu, kasvisruuan suosio ja punaisen lihan syömisen vähentäminen ovat modernin terveysruuan kuumia trendejä. Innostus näkyy muun muassa siten, että kasvisruokaan liittyvät googletukset ovat kaksinkertaistuneet Suomessa vuoden aikana. Kasvisruoka on myös todellista statusruokaa, terveellistä ja vastuullista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nyhtökaura-kikhernepyöryköiden ohjeen löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 MERILEVÄ, KAURA, KEFIIRI, KURKUMA...
Terveystrendissä ruokaan suhtaudutaan lääkkeenä, joka maistuu hyvältä ja tuottaa hyvää mieltä. Erityisesti luonnostaan funktionaalinen ruoka ja juoma puhuttavat. Maailmalla nousussa ovat esimerkiksi violetit kasvikset, merilevä, auringonkukansiemenet, viinietikka, vitamiini- ja proteiinipitoiset kasvisjauheet, rooibostee, kaktusvesi ja koivunmahla. Meillä nähdään lautasilla ja laseissa yhä enemmän ainakin kauraa, kefiiriä, kurkumaa ja merilevää.

Katso wasabi-merilevämajoneesin ohje täältä.

Mausta raikas sitruunasmoothie kurkumalla.

3 GLUTEENITON, LIHATON, MAIDOTON tai muu ton-ton-ruokavalio on yhä useammin vapaaehtoinen valinta. Terveellistä ruokavaliota ei koeta luopumisena, vaan se on entistä enemmän saavuttamista ja vaikuttamista. Kuten kohtuullisuuskin. Kaikki eivät halua laittaa pihviä, avokadoa, kirnuvoita tai korvapuustia mustalle listalle, vaan nauttivat niitä edelleen, ehkä korkeintaan aiempaa kohtuullisemmin.


Fantastiset kaurasämpylät teet tällä ohjeella.

Lue lisää ruokatrendeistä uusimmasta Glorian ruoka & viinistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla