Kun leipä valuu sulaa juustoa, se ei voi olla muuta kuin täydellistä. Leivo hatsapuri itse tai käy testaamassa ravintolassa.

Yhdysvaltalaisten ruokahipsterien raamattu Bon Appétit -ruokalehti listasi georgialaisen hatsapuri-leivän trendiruuaksi. Ja mikä on trendikästä Jenkeissä nyt, on usein pian muodissa muualla.

Hatsapurihan ei ole mikään uusi keksintö, päin vastoin. Se on leipäklassiko, kuten karjalanpiirakka tai rieska. Ja kun leipä on niin hyvää kuin hatsapuri, turha sitä olisikaan kehittää uusiksi. Hatsapuri muistuttaa calzonetyylistä umpipizzaa: sen sisään leivotaan juustoa ja leipä paistetaan uunin sijaan pannussa.

Hatsapuri koukuttaa hetkessä, kokeile vaikka tätä reseptiä tai katso videolta, miten se tehdään. Mahtiherkku alkupalaksi, rentoon iltaan kavereiden kanssa ja hemmotteluun pitkään venähtäneen illan jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Georgiassa juustona käytetään sulgunia, mutta koska sitä ei saa Suomesta, hyvän juustoseoksen saat fetasta, mozzarellaraasteesta ja raejuustosta. Tämä täydellinen juustoseos on Suomeen muuttaneen georgialaisen äidin oivallus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja on hatsapurista olemassa toinenkin versio,  veneen mallinen avoleipä. Siinä juusto pilkottaa leivän keskeltä ja päälle rikotaan kananmuna.

Jos et ole jauhopeukalo, mutta georgialainen herkku houkuttaisi, käy maistamassa sitä jossain näistä ravintoloista:

Pikku Georgia

Huokeaan kahvila-ravintolaan on helppo poiketa lounaalle tai vaikka vain kahville ja hatsapuri-leivälle. Fredrikinkatu 19, Helsinki.

Georgian House

Perinteikkäässä ravintolassa saa hyvän kuvan siitä, mistä georgialaisessa kotiruuassa on kyse. Listalta löytyvät kaikki klassikot taikinanyyteistä munakoisorulliin sekä niiden pariksi sopivat oluet ja viinit. Hämeentie 62, Helsinki.

Purpur

Tuoreimman ravintolatulokkaan avasi viime syksynä näyttelijä-ravintoloitsija Ville Haapasalo. Klassikkoannokset tarjotaan Purpurissa perinteistä kotiruokatyyliä hienostuneemmin. Hatsapurien taso on tosin vaihdellut. Rikhardinkatu 4, Helsinki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla