Joko olet testannut järvikalasta valmistettua säilykettä, humalan maustamaa kivennäisvettä tai karjalanpiirakan modernia versiota? Nämä markettiuutuudet hurmasivat tänä vuonna.
Brooklyn Special Effects Hoppy Lager -alkoholiton olut
Kuivahumaloidussa oluessa on kunnolla makua, vaikka siinä ei ole alkoholia aromien selkärankana – ja mikä parasta: juoma pysyy maukkaana vielä lasissa lämmetessäänkin.
/soppa365.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/marketti_brooklyn.jpg?itok=BzC9FDuL)
Kotimaiset Nams-tomaatit
Porilaisella tomaattikasvattamolla punaposket kerätään vasta kun ne ovat kypsiä, ja siksi ne maistuvat poikkeuksellisen hyviltä. Jos löydät kaupastasi Namsin pieniä kirsikkatomaatteja, saat erityismakean makuelämyksen.
/soppa365.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/marketti_nams.jpg?itok=mk5uDT5X)
Jalotofu paahtopala maustettu
Vihdoin tofu, jota ei tarvitse kuivamarinoida tai prässätä kuivaksi painon alla. Tofupalat heitetään pannuun öljytilkan kanssa, ja lopputulos on täydellisen rapeaa.
/soppa365.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/marketti_jalotofu.jpg?itok=rmGT8jXe)
Leipomo Rostenin Rostis
Suomalainen menestysresepti 2020 -kisan voittaja on tuunattu versio karjalanpiirakasta. Rapean ja ohuen ruiskuoren sisältä löytyy mehevä riisi-munavoitäyte.
/soppa365.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/marketti_rostis.jpg?itok=4aFhTqGe)
Laitilan Citra-humalavesi
Sitruksisen IPA-oluen kutkuttavat aromit kuplivaan kivennäisveteen sekoitettuna – humalan maustama aromikas kivennäisvesi on nerokas keksintö.
/soppa365.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/marketti_citra.jpg?itok=snVJC3cj)
Kotimainen maissi
Amerikkalaiseksi mielletty maissi kasvattaa Suomessakin mehukkaita tähkiä. Ilahduttavasti tuoremaissia saa nykyisin satokaudella jopa marketeista.
/soppa365.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/marketti_maissi.jpg?itok=V1SgEpqA)
Pirkka luomu ruisvispipuuro
Ruisvispipuurossa on aito, kirpeän marjaisa maku ja kotipuuron rakenne. Oiva pikalounas, ja välipalana purkista riittää kahdellekin.
/soppa365.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/marketti_ruisvispipuuro.jpg?itok=DgHQV5kY)
Keiju Kaura -rypsiöljymargariini
Kotimaiseen rypsiöljyyn ja kauraan pohjaavassa levitteessä on pehmeä maku ja tarpeeksi suolaa, jotta levitteen maistaa. Palmuöljyä karttavalle ja voin käyttöä vähentävälle oiva valinta, sopii myös leivontaan.
/soppa365.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/marketti_keiju.jpg?itok=FarAosYe)
Kuusamon Kalalastut
Kotimaisesta järvikalasta valmistetut kalalastut toimivat samalla tavalla kuin kypsät kebablastut eli vaikkapa pannussa paistettuna ja pitaleivän väliin sujautettuna.
/soppa365.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/marketti_kalalastu.jpg?itok=U4gQZ6QA)
Pielisen Kalajalosteen luonnonkala rypsiöljyssä
Kotimainen järvikalasta tehty säilyke päihittää mennen tullen tonnikalan esimerkiksi pizzassa ja lasagnessa. Purkissa on muun muassa lahnaa, säynettä ja pasuria.
/soppa365.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/marketti_luonnonkala.jpg?itok=jhlT4MDO)
Kariniemen Kananpojan leivitetty minuuttipihvi
Valmiiksi leivitetty leike on maukas vaihtoehto tavalliselle broilerinfileelle. Leivitys pysyy hyvin kiinni ja paistuu mukavan rapeaksi.
/soppa365.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/marketti_kariniemi_leivitetty.jpg?itok=YQowtIbA)
Wasa Din glädje -näkkileipä
Fenkolilla, aniksella ja merisuolalla maustetun täysjyväruisnäkkärin maku on hienostunut. Näkkäri on karkean rouskuva ja ihanan ohut.
/soppa365.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/marketti_wasa_dingladje.jpg?itok=ZF7Je-qB)
Juttu on julkaistu Glorian ruoka & viini -lehdessä 9/2020.