Joko olet testannut järvikalasta valmistettua säilykettä, humalan maustamaa kivennäisvettä tai karjalanpiirakan modernia versiota? Nämä markettiuutuudet hurmasivat tänä vuonna.

Brooklyn Special Effects Hoppy Lager -alkoholiton olut

Kuivahumaloidussa oluessa on kunnolla makua, vaikka siinä ei ole alkoholia aromien selkärankana – ja mikä parasta: juoma pysyy maukkaana vielä lasissa lämmetessäänkin.

Kotimaiset Nams-tomaatit

Porilaisella tomaattikasvattamolla punaposket kerätään vasta kun ne ovat kypsiä, ja siksi ne maistuvat poikkeuksellisen hyviltä. Jos löydät kaupastasi Namsin pieniä kirsikkatomaatteja, saat erityismakean makuelämyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jalotofu paahtopala maustettu

Vihdoin tofu, jota ei tarvitse kuivamarinoida tai prässätä kuivaksi painon alla. Tofupalat heitetään pannuun öljytilkan kanssa, ja  lopputulos on täydellisen rapeaa.

Leipomo Rostenin Rostis

Suomalainen menestysresepti 2020 -kisan voittaja on tuunattu versio karjalanpiirakasta. Rapean ja ohuen ruiskuoren sisältä löytyy mehevä riisi-munavoitäyte. 

Laitilan Citra-humalavesi

Sitruksisen IPA-oluen kutkuttavat aromit kuplivaan kivennäisveteen sekoitettuna – humalan maustama aromikas kivennäisvesi on nerokas keksintö.

Kotimainen maissi

Amerikkalaiseksi mielletty maissi kasvattaa Suomessakin mehukkaita tähkiä. Ilahduttavasti tuoremaissia saa nykyisin satokaudella jopa marketeista.

Pirkka luomu ruisvispipuuro

Ruisvispipuurossa on aito, kirpeän marjaisa maku ja kotipuuron rakenne. Oiva pikalounas, ja välipalana purkista riittää kahdellekin.

Keiju Kaura -rypsiöljymargariini

Kotimaiseen rypsiöljyyn ja kauraan pohjaavassa levitteessä on pehmeä maku ja tarpeeksi suolaa, jotta levitteen maistaa.  Palmuöljyä karttavalle ja voin käyttöä vähentävälle oiva valinta, sopii myös leivontaan.

Kuusamon Kalalastut

Kotimaisesta järvikalasta valmistetut kalalastut toimivat samalla tavalla kuin kypsät kebablastut eli vaikkapa pannussa paistettuna ja pitaleivän väliin sujautettuna. 

Pielisen Kalajalosteen luonnonkala rypsiöljyssä

Kotimainen järvikalasta tehty säilyke päihittää mennen tullen tonnikalan esimerkiksi pizzassa ja lasagnessa. Purkissa on muun muassa lahnaa, säynettä ja pasuria.

Kariniemen Kananpojan leivitetty minuuttipihvi

Valmiiksi leivitetty leike on maukas vaihtoehto tavalliselle broilerinfileelle. Leivitys pysyy hyvin kiinni ja paistuu mukavan rapeaksi.

Wasa Din glädje -näkkileipä

Fenkolilla, aniksella ja merisuolalla maustetun täysjyväruisnäkkärin maku on hienostunut. Näkkäri on karkean rouskuva ja ihanan ohut.

Juttu on julkaistu Glorian ruoka & viini -lehdessä 9/2020.

Sisältö jatkuu mainoksen alla