Joko olet testannut järvikalasta valmistettua säilykettä, humalan maustamaa kivennäisvettä tai karjalanpiirakan modernia versiota? Nämä markettiuutuudet hurmasivat tänä vuonna.
Brooklyn Special Effects Hoppy Lager -alkoholiton olut
Kuivahumaloidussa oluessa on kunnolla makua, vaikka siinä ei ole alkoholia aromien selkärankana – ja mikä parasta: juoma pysyy maukkaana vielä lasissa lämmetessäänkin.
Kotimaiset Nams-tomaatit
Porilaisella tomaattikasvattamolla punaposket kerätään vasta kun ne ovat kypsiä, ja siksi ne maistuvat poikkeuksellisen hyviltä. Jos löydät kaupastasi Namsin pieniä kirsikkatomaatteja, saat erityismakean makuelämyksen.
Jalotofu paahtopala maustettu
Vihdoin tofu, jota ei tarvitse kuivamarinoida tai prässätä kuivaksi painon alla. Tofupalat heitetään pannuun öljytilkan kanssa, ja lopputulos on täydellisen rapeaa.
Leipomo Rostenin Rostis
Suomalainen menestysresepti 2020 -kisan voittaja on tuunattu versio karjalanpiirakasta. Rapean ja ohuen ruiskuoren sisältä löytyy mehevä riisi-munavoitäyte.
Laitilan Citra-humalavesi
Sitruksisen IPA-oluen kutkuttavat aromit kuplivaan kivennäisveteen sekoitettuna – humalan maustama aromikas kivennäisvesi on nerokas keksintö.
Kotimainen maissi
Amerikkalaiseksi mielletty maissi kasvattaa Suomessakin mehukkaita tähkiä. Ilahduttavasti tuoremaissia saa nykyisin satokaudella jopa marketeista.
Pirkka luomu ruisvispipuuro
Ruisvispipuurossa on aito, kirpeän marjaisa maku ja kotipuuron rakenne. Oiva pikalounas, ja välipalana purkista riittää kahdellekin.
Keiju Kaura -rypsiöljymargariini
Kotimaiseen rypsiöljyyn ja kauraan pohjaavassa levitteessä on pehmeä maku ja tarpeeksi suolaa, jotta levitteen maistaa. Palmuöljyä karttavalle ja voin käyttöä vähentävälle oiva valinta, sopii myös leivontaan.
Kuusamon Kalalastut
Kotimaisesta järvikalasta valmistetut kalalastut toimivat samalla tavalla kuin kypsät kebablastut eli vaikkapa pannussa paistettuna ja pitaleivän väliin sujautettuna.
Pielisen Kalajalosteen luonnonkala rypsiöljyssä
Kotimainen järvikalasta tehty säilyke päihittää mennen tullen tonnikalan esimerkiksi pizzassa ja lasagnessa. Purkissa on muun muassa lahnaa, säynettä ja pasuria.
Kariniemen Kananpojan leivitetty minuuttipihvi
Valmiiksi leivitetty leike on maukas vaihtoehto tavalliselle broilerinfileelle. Leivitys pysyy hyvin kiinni ja paistuu mukavan rapeaksi.
Wasa Din glädje -näkkileipä
Fenkolilla, aniksella ja merisuolalla maustetun täysjyväruisnäkkärin maku on hienostunut. Näkkäri on karkean rouskuva ja ihanan ohut.
Juttu on julkaistu Glorian ruoka & viini -lehdessä 9/2020.