Ajassa olevan kahvilan tunnistaa siitä, että sen yhteydessä toimii leipomo, jossa tehdään hapanjuurileipää, leivonnaisissa maistuvat aidot raaka-aineet eikä raakapakasteita käytetä. Turun leipomokahviloissa nuoret tekijä juurruttavat maailmalta saapunutta ilmiötä Suomeen.

Sanfranciscolaisesta Tartine-leipomosta Tanskan kautta saapunut hapanleipäinnostus on ilahduttavasti juurtumassa Suomeen. Ilman teollista hiivaa ajan kanssa leivottua leipää on saanut jo muutaman vuoden ajan edelläkävijäravintoloista ja -leipomoista, eikä juurileipä ole harvinaisuus enää kahviloissakaan. Vaikka hapanjuurileivälle ominaisen maun, kostean koostumuksen ja rapean kuoren tavoittaakseen leipurin on todella hallittava teoriansa, hapantaikinaleivonnan osaavia leipomo-kahviloita löytyy ympäri maan, niin Helsingistä ja Turusta kuin Vaasasta ja Pietarsaarestakin.

Laatuleipomo kauppakeskuksessa

Kauppakeskuksen kahvilan uunista pöllähtää ceyloninkanelin tuoksu ja vitriini täyttyy sesonkiherkuista. Leipomo-kahvila Grynin tiimi tykkää kokeiluista ja sen leikkisät leipomukset ovat luomua. Vegaaniset korvapuustit ja juureen leivotut croissantit ovat suoranaisia taidonnäytteitä. Nautiskelun kruunaavat aromaattiset Good Life Coffeen kahvit.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Leipomo Gryn, Kauppiaskatu 4, Turku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Puutaloalueen helmi
 

Keskustan ulkopuolella sijaitsevan Leipomo Mannan löytää, kun seuraa puutaloalueen keskeltä nousevaa leipomusten tuoksua. Mannan lähimyllyjen luomujauhoihin tehdyt hapanjuurileivät ovat omaa luokkaansa. Kahvitellessa voi katsella leipureita työssään. Maista ainakin seesaminsiemenleipää, jota haluat heti toisenkin siivun.

Leipomo Manna, Uittamontie 12, Turku.

Kutsuva taidemuseon kahvila

tulasta sekä Kuori Food & Winen keittiöstä tutut kasvot ovat loihtineet Turun taidemuseon arvokkaisiin puitteisiin kauniin ja kutsuvan kahvilan. Cafe Victorin pöydissä on aina tuoreita kukkia ja tiskillä kohtaa leveän hymyn. Kahvi, kuten kaikki muukin on huolella valmistettu. Nautiskele taiteen lomassa vaikka maukas keittolounas, Turun kahvipaahtimon antimia tai maista keittiön leipomuksia, kuten hollantilaisista gevulde speculaas -leivonnaisista vaikutteita saaneita mantelikeksejä. Kahvilan voimahahmot järjestävät Cafe Victorissa myös villiyrtti-iltamia ja muita teematapahtumia.

Cafe Victor, Aurakatu 26, Turun taidemuseo.

Kuvat: Suvi Kesäläinen ja Juha Laurila

Vierailija

Hei, kiinnostavia nämä kahvilajutut, mutta allergikkona olisi kiva kuulla, onko tarjolla esim. gluteenitonta.

  • ylös 59
  • alas 54
Sisältö jatkuu mainoksen alla