Nämä marketeista löytyvät uutuustuotteet tekivät tänä vuonna vaikutuksen. Miten olemmekin aiemmin pärjänneet ilman ohuita täyskauraleipiä, käsityönä tehtyjä liemiä, gluteenitonta leivontaa helpottavia jauhoja ja burgeripihveihin täydellisesti sopivaa jauhelihaa.

Valio Oddlygood Barista kaurajuoma

Vihdoinkin kotimainen kaurajuoma, joka haastaa ruotsalaisen suosikin. Tämä maistuu sellaisellekin, jonka mielestä kaurajuomissa kauran maku jyrää liikaa.

Leivon Leipomo Boltsi original

Suomalainen menestysresepti -kilpailun voittanut Boltsi eli kaura-siemenpyörykkä on ihanan pureskeltava taikinaan lisättyjen siementen ansiosta. Pyörykät maistuvat jopa kylminä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tony’s Chocolonely, pekaanipähkinää ja kookosta sisältävä tumma suklaa

Reilun kaupan kaakaosta ilman orjatyövoimaa tehty suklaa vetoaa eettisyydellään. Ja se on yksinkertaisesti parasta suklaata, jota tällä hetkellä kaupoista saa.

Fazer Yosa Kaurapala maustamaton

Yosa Kaurapala muistuttaa vähän tofua, vähän kotijuustoa. Pinnaltaan rapeaksi paistuva pala sopii niin palak paneeriin kuin susheihin.

Vaasan Ohut Kaura 100 % -leipäpalat

Ohuet kauraleipäpalat ovat täyttä kauraa. Paahtimessa leivistä tulee todella rapeita, eivätkä ne jää höttöisiksi kuten monet muut kauraleivät.

Myllärin gluteeniton vaalea jauhoseos

Hyvä gluteeniton jauhoseos, vihdoinkin! Gluteenittomasti leipovan ei tarvitse enää sekoitella erilaisia jauhoja itse, sillä kauraa sisältävä jauhoseos korvaa vehnäjauhot yksi yhteen.

HK Karkeaksi jauhettu naudan rinta

Jauheliha on pakattu kartonkipakkaukseen, joka tuottaa 80 prosenttia vähemmän muovia kuin perinteinen paketti. Karkea rakenne tekee lihapullista ja purilaispihveistä erityisen meheviä.

Kariniemen Kananpojan rintafilee, maustamaton

Yksittäispakatut broilerin rintafileet ovat täydellinen ratkaisu esimerkiksi yksinelävälle. Kätevästä pakkauksesta voi napata yhden fileen ja säästää toisen myöhemmäksi.

 

Kalatalo Eeki, kylmäsavukirjolohifilee

WWF näyttää kotimaiselle kasvatetulle kirjolohelle vihreää valoa, eikä vastuullisesti kiertovesikasvatetulle Eeki-kirjolohelle ole syötetty antibiootteja.

Sooci, Ö paahdettu kanaliemi

Tässä on kanaliemi, joka maistuu aidolta. Lisäksi se on vähäsuolaista, mikä on hyvä asia: ruokaan voi lisätä suolaa oman maun mukaan. Litran pakkaus on reilu, mutta käyttämättä jääneen liemen voi pakastaa.

Fazer Street Food Briossi Hampurilaissämpylät

Laatuburgeritrendi näkyy myös ruokakauppojen leipähyllyillä. Rasvaisen mehevät briossisämpylät ovat niin hyviä, että niitä on vaikea uskoa teollisiksi pussisämpylöiksi.

Suippokaali

Kaaliperhe on kasvanut makeahkolla, veikeän näköisellä suippokaalilla, joka on ilo niin silmille kuin suulle. Suippokaaleja näkyy hevi-osastoilla yhä enemmän ja niitä on sekä vihreitä että purppuraisia.

Juttu on julkaistu alun perin Glorian ruoka & viini -lehdessä 9/2019.

Sisältö jatkuu mainoksen alla