Naku marjakakku on kesän 2015 hitti. Kuva: <span class="photographer">Istockphoto.</span>
Naku marjakakku on kesän 2015 hitti. Kuva: Istockphoto.

Laiskakin leipoja omaksuu tämän kesän kakkutrendit helposti. Mehevät kakkupohjat valmistuvat helposti sekoittamalla ja koristelut ovat sitä trendikkäämpiä mitä paljaampia ja huolettomampia ne ovat. Hääkakkutrendit ovat samoilla linjoilla ja suosivat rustiikkista ilmettä, paljasta pintaa ja tuoreita marjoja.

Kesäkakku 2015 on vaivaton ja mehevä

Kakkumuodissa ei lintsata, mutta halutaan päästä hieman vähemmällä. Kakkujen pitää olla valmistustavaltaan yksinkertaisia, mutta maultaan muhevia ja meheviä. Ilman vatkainta valmistettavat sekoitettavat kakkupohjat, joissa on hieman enemmän rasvaa, käyvät nyt hyvin kesäkakkuihin. Täyteläiset täytteet ja kastikkeet saavat tursuta ja valua herkullisesti kakkujen päältä ja väleistä.

Kesän marjasesonki on kuin pikkumusta; se ei koskaan mene pois muodista. Mansikka, mustikka ja vadelma ovat vahvasti mukana erilaisissa kakuissa. Nyt marjoja voidaan yhdistää mielenkiintoisesti voimakkaisiinkin makuihin, kuten lakritsinjuureen, kardemummaan tai vihreään teehen.

Hyydytetyissä ja paistetuissa juustokakuissa on näkynyt nyt seepratrendi, jossa kakkuun saadaan rengasmaisia kerroksia kaatamalla eri värisiä massoja kakkuvuokaan keskeltä reunoille etenevin kerroksin. Tässä riittää haastetta innokkaille kakkuharrastajille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hääkakkukin saa olla nyt naku

Naked cake eli nakukakku on nyt rantautunut pysyvästi Suomeen. Kesän morsiamet haikailevat nyt sankoin joukoin monikerroksisten nakukakkujen perään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myös Suomen paras leipomo -tv-kisan keväällä voittaneen turkulaisleipomon MBakeryn Mikko Hietalan mukaan kesän hääkakkumuodin keulakuva on nakukakku ja muoti on muutenkin paljasta ja yksinkertaista. Tuoreet marjat ovat hääkakuissakin tärkeä elementti ja sopivat erityisesti nakujen luonnollisen näköiseksi koristukseksi. Yksittäisistä mauista Hietala mainitsee limen ja valkosuklaan yhdistelmän pitävän pintansa. Ääripäässä yksittäisiä pramempia jenkkikakkujakin menee tämän kesän häihin myös MBakeryn kautta.

Maailmalla maalaamalla koristellut kakut ovat suosiossa. Kaulittavan massan pintaan maalattu koriste voi olla kaunis ja hempeä kukkaketo tai graafisempi ja rustiikkisempi kuviointi. Uutena ideana on myös liitutaulukakku, jossa mustalla kaulittavalla massalla päällystetty kakku kuvioidaan valkoisella elintarvikevärillä liitutaulun näköiseksi. Maalaamiseen liittyen myös kultaukset ja hopeoinnit näkyvät maailman hääkakkumuodissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla