Palacessa tarjotaan loistavaa ruokaa. Tästä eteenpäin yhdellä Michelin-tähdellä palkittua.
Palacessa tarjotaan loistavaa ruokaa. Tästä eteenpäin yhdellä Michelin-tähdellä palkittua.

Ravintola-alan arvostetuimmat tähdet jaettiin tänään Tanskassa. Suomalaiset ravintolat pärjäsivät hyvin.

Suomen kohdalla yhden tähden kategoriassa tähtensä pitivät kaikki viime vuonnakin palkitut ravintolat pitivät yhden tähtensä. Ask, Demo, Grön, Ora ja Olo saavat nauttia tähtien loisteesta edelleen.

Uusi tähti Helsinkiin

Suomen kautta aikain ensimmäisen Michelin-tähden saanut ravintola Palace palkittiin yhdellä tähdellä. Eero Vottosen johtama Palace avattiin uudelleen vuonna 2017, jolloin myös Hans Välimäki värvättiin mukaan ravintolan uudelleen starttaamiseen. Ravintola sai silloin innostuneet vastaanoton.

"Emme halunneet pettää rakennuksen mainetta, yritimme parhaamme ja se palkitsi," kommentoi Eero Vottonen tilaisuuden suorassa lähetyksessä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen tähti loistaa edelleen poissaolollaan

Suurimpana kahden tähden suosikkina on jo vuosia pidetty Oloa, joka teknisellä osaamisellaan kuuluu ehdottomasti pohjoismaiseen ravintola-aatelistoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suomi on ollut jo pitkään poissa kansainvälisen ravintolakulttuurin parrasvaloista. Kun kahden tähden ravintola Chez Dominique sulki ovensa vuonna 2013, Suomi on jäänyt pohjoismaisten naapureidensa tähtiloiston varjoon. Suomessa tähtiravintoloita on alle kymmenen, kun puolestaan Tanskassa on noin kolmekymmentä. Pohjoismaista vain Islannilla on vähemmän tähtiä kuin Suomella.

Kuva: Roman Laprade ja Agency Leroy

Sisältö jatkuu mainoksen alla