Aasialaisen ruuan suosio ottaa uusia kierroksia nyyttien kohdalla. Erilaiset taikinapallot ja täytetyt taikinakääröt, dumplingit, sopivat erityisen hyvin kylmään vuodenaikaan. Tässä neljä nyyttiä, jotka maistuvat juuri nyt.

Momo

Siihen nähden, miten paljon Suomessa on nepalilaisia ravintoloita, Himalajan alueen taikinanyyttejä on ollut tarjolla vasta vähän. Tiibetissä ja Nepalissa taikinapallerot täytetään usein jakin-, naudan- tai kananlihalla ja yleensä ne höyrytetään kypsiksi, mutta helsinkiläisessä Tibet Hutissa momoista saa myös vegeversion. Se tarjotaan maapähkinäkastikkeen, chilisoosin ja juotavan kasvisliemen kanssa.

Gyoza

Japanilaisessa keittiössä suosittuja pieniä vehnätaikinasta puolikuun tai sarven muotoon nipisteltyjä kääröjä kutsutaan gyoza-nimellä. Höyryssä kypsymisen jälkeen niihin paistetaan usein ihana rapea pinta paistinpannussa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Wonton

Ohuesta taikinakuoresta tehdyt wonton-nyytit tarjotaan yleensä kuumassa liemessä. Pilven pehmeyttä tavoittelevan nyytin täyte on perinteisimmin porsaanlihaa, mutta myös katkaraputäyte on yleinen.

Bao

Kiinalainen bao on tuhti, usein hiivalla kohotetusta taikinasta leivottu pulla, jossa saattaa olla pullean taikinakuoren sisällä täytettä vain nimeksi.

Juttu on julkaistu aiemmin Glorian ruoka & viini -lehdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla