Glorian ruoka ja viini arvioi Palacen lehdessä keväällä 2018. Silloin ravintola sai täydet pisteet.

Palacen ja Hans Välimäen paluu muistuttaa pitkältä keikkatauolta palaavaa bändiä, joka on treenannut itsensä sellaiseen tikkiin, ettei arvostelulle jää tilaa.


Illallinen komean merimaiseman kymppikerroksessa jää pyörimään mieleen kuin kiehtova elokuva. Olisiko pääosa pitänyt antaa islantilaiselle ravulle? Tapahtuiko käänne kuningasrapudumplingin kohdalla? Miten tekijät naamioivat perunan kikherneiksi?


Ateria kulkee kekseliäästi sormipalojen, nukkekodin annoksilta näyttävien lusikoitavien alkuruokien ja perunarieskan kautta Japaniin kallellaan oleviin merellisiin alkupaloihin. Omena-ruijanpallassashimi osterijogurtin kanssa saa toivomaan, että tekijät avaisivat omakase-paikan, jossa japanilaisruoka virtaisi kokin tahtiin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen


Kahden pääruuan jälkeen tulee vielä kolme jälkiruokaa, joissa kussakin on useampi osa, joten annoksia tulee lopulta yli 20. Rytmi on tiheä, mutta kiiruhtamaton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Royal ravintolat -ketjuun liittyneestä Palacesta ei säteile nuorten yrittäjien intohimoa, mutta nyt ollaankin tekemisissä klassikon kanssa. Maan ensimmäinen Michelin-tähti tuli tähän osoitteeseen ennen kuin keittiössä hääräävät apukokit (heitä on paljon) olivat syntyneet.Ranskalais-suomalaisen ravintolaruuan perinne saa Palacessa kuulaalta maistuvan tulkinnan.

Välimäen työpari Eero Vottonen ja muut kokit tarjoilevat ruuat. Niistä pääsee keskustelemaan, ja jopa reseptejä avataan auliisti. Vottosen rauhallisuus ja lämpö tarttuu. Tylsää kohtaa ei tule, ja vatsakin täyttyy, vaikka useat herkut ovat lähes mikroskooppisen pieniä.

Taiturimaiset annokset eivät sorru temppuiluun: poksahtelua tai liekkejä ei tarvita. Suurin osa raaka-aineista on tuttuja, tosin kalliita sellaisia. Pari illan kohokohtaa, kuten miltei kyyneliin liikuttava lettu metsämansikkahillolla, on puolestaan simppeliä kotiruokaa. Ja vain itsevarma ravintola tarjoaa tiikerikakkua jälkiruuaksi.

Täydellisestä elämyksestä kertoo se, että neljän tunnin syömisen jälkeen haluaisimme kokea saman heti uudestaan.

Hinnat

Illallinen 169 e, Lounas 68 e tai 112e

Viinipaketit 210 e tai 420 e

Glorian ruoka ja viinissä julkaistu arvio Palacesta 15.3.2018

Kuvat: Roman Laprade ja Agency Leroy

 

Vierailija

Eikai Hans ole enää pitkään pitkään aikaan ollut mukana tässä palace projektissa? Eero Vottoselle siis kaikki harunnosto kyseisestä tähdestä! Ja hyvä niin koska ainakin jos Penélopea käy testaamassa on tähti yhtä kaukana kuin kuu! Hesari taisi myös jossain vaiheessa kirjottaa juurikin penelopesta, hansista ja coverbändistä joten olkaa hyvä ja tsekkaillaan myös muuta mediaa. Ps. Hyvä Eero!

  • ylös 23
  • alas 5
Sisältö jatkuu mainoksen alla