Taikapannariin tulee kummasti useampia kerroksia yhdestä takinasta. Kuva: <span class="photographer">Panu Pälviä</span>
Taikapannariin tulee kummasti useampia kerroksia yhdestä takinasta. Kuva: Panu Pälviä

Poimimme Soppa365:n parhaimmat reseptit ruokiin, joita suomalaiset ovat hakeneet Googlesta eniten vuonna 2016. Älä enää googlaile, saat reseptit tästä!

Google on vuosittaiseen tapaansa julkaissut, mitä suomalaiset ovat etsineet hakukoneella eniten vuonna 2016. Ruokahaut ovat suuressa nousussa ja erityisen suosittua on etsiä kasvisruokia. Niinpä uudet lihankorvikkeet kuten nyhtökaura, härkis ja mifu löytyvät kymmenen kärkilistalta. Muistatko vielä töhnämunan? Sekin on yksi googlatuimmista ruuista. Nyt voit antaa Googlen levätä, sillä saat parhaat ohjeet tästä.

Tässä 10 googlatuinta ruokasanaa ja Soppa365:n huippureseptit niihin:

 1. Nyhtökaura

  Yksi vuoden 2016 uusista kasvisruokavillityksistä oli nyhtökaura, jossa hype meni jo niin pitkillä, että kauppojen nyhtispaketeista suorastaan taisteltiin. Olipa nyhtistä tarjolla myös Linnan juhlissa.  Katso täältä, kuinka käytät nyhtökauraa pizzassa.

 2. Mifu

  Kasvisinnostus loi monta uutta lihatonta proteiininlähdettä, muun muassa mifun. Valion Mifu-tortelliinivuoka on ollut yksi Soppa365:n syksyn hiteistä.

 3. Omenakaurapaistos

  Omenoita tuli tänä vuonna hurjasti ja kaura on kuumempaa kuin koskaan, joten monessa keittiössä etsittiin omenakaurapaistoksen ohjetta. Se on yksi suomalaisten perinnesuosikeista, jossa ripotellaan voi-sokeri-kaurahiutale-seosta omenalohkojen päälle ja paistetaan uunissa muhevaksi. Vielä herkumpi omenapaistoksesta tulee, kun teet muruseoksen pähkinöistä ja paistat omenapiirakan paistinpannussa! Katso täältä paistinpannussa valmistettavan omenapiirakan resepti.

 4. Grahamjauho

  Hyvät hiilarit ovat pop, joten aiemmin muiden jauhojen varjoon jäänyt (vähän kasarimaineessa ollut) täysjyvä-grahamjauho on noussut terveysbuumissa yllättävänkin korkealle.  Nappaa täältä grahamjauhoisten pinaatti-kurpitsamuffinien resepti.

 5. Härkis

  Yksi kasvisproteiinivillityksistä. Katso täältä vinkkejä Härkiksen käyttöön tai sitten voit suunnata Kotipizzaan ja noutaa valmiin Härkis-pizzan kotiin.

 6. Omenahillo-ohje

  Kun omenasato oli lievästi sanottu runsas (moni hukkui omenoihin), omenoista keiteltiin hilloja vähän joka kodissa. Katso superherkullisen lakritsilla maustetun omenavoin ohje täältä.

 7. Töhnämuna

  Vuoden 2016 pääsiäishitti oli töhnämuna eli täytetty suklaamuna. Välillä ne olivat jo loppu kaupoista ja töhniksien saapumista odotettiin kuola valuen. Töhnämunia voi tehdä myös itse. Herkullisten suklaamousse-munakuppien reseptin löydät täältä.

 8. Pihlajanmarjahyytelö

  Omena- ja pihlajanmarjasato kulkevat käsi kädessä, joten tänä vuonna saatiin paljon myös pihlajanmarjoja. Marjojen happamuus yritetään yleensä tasapainottaa makeudella, mutta oletko kokeillut etikkaliemeen säilöttyjä pihlajanmarjoja? Pohjolan kapristen reseptin löydät täältä!

 9. Raparpekoni

  Grillikauden hitti vuonna 2016 oli raparpekoni eli raparperiin kääritty pekoni, joka grillataan rapsakaksi. Nappaa täältä talteen pekoniin käärityn raparperin resepti seuraavaan grillikauteen! (Sen alkamiseen ei ole enää puoltakaan vuotta...)

 10. Taikapannari

  Glorian ruoka & viinin ihmeellinen taikapannari keräsi ihastelijoita ja kokeilijoita.  Joko sinä olet testannut tämän erikoisen mutta herkullisen reseptin?  Täältä löydät taikapannarin ohjeen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla