Puhelimella voi tehdä paljon muutakin kuin tilata ruokaa kotiin. Viime vuosina kehitetyt sovellukset auttavat syömään paremmin ja halvemmalla.

Monet tietävät jo, että mobiilisovellusten avulla voi tilata ruokaa kotiin. Ruokasovellusten avulla elämäsi voi kuitenkin muuttua monella muullakin tavalla paremmaksi. Ohjelmat auttavat muun muassa valitsemaan kaupassa parhaat raaka-aineet, välttämään epäeettisiä kalalajeja ja löytämään parhaat ravintolat matkalla.

Listasimme parhaat sovellukset sen mukaan, missä tilanteessa tai paikassa niistä on eniten apua.

Nämä eivät ole kaikkein uusimpia tai muodikkaimpia sovelluksia. Ne ovat kuitenkin niitä, mitä oikeasti käytämme.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ruokakaupassa: Satokausikalenteri

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Satokausikalenteri on monelle tuttu paperiversiona, mutta mobiilisovelluksesta löytyy täsmätietoa siihen hetkeen, kun seisot epätietoisena ruokakaupassa. Sovellus auttaa löytämään juuri nyt sesongissa olevat kasvikset ja kalat – eli ne, jotka maistuvat juuri nyt parhailta. Sesonkeja suosimalla säästät sekä rahaa että ympäristöä. Satokauden aikana tuotteet ovat nimittäin paitsi paremman makuisia, myös halvempia. 

Satokausikalenteri-sovelluksesta löytyy monipuolista tietoa tuottajamaista vihannesten optimaalisiin säilytyslämpötiloihin. Ohjelma tarjoaa myös hyödyllisiä vinkkejä raaka-aineiden valmistukseen.

Satokausikalenterin löydät App Storesta ja Google Playsta, hinta 5,49 e.

Matkalla kotiin: ResQ Club

Eikö kokkaaminen huvita? Uudehko kotimainen sovellus Resq auttaa löytämään ruoka-annoksia, jotka muuten menisivät hukkaan. Se yhdistää nälkäiset kuluttajat ja ravintoloitsijat, joilta on jäänyt ruokaa yli esimerkiksi saman päivän lounastarjoilusta, Sovelluksen kartalta voit katsoa, löytyisikö pelastettavaa ruokaa vaikka kotimatkasi varrelta. Mikäli näin on, voit suorittaa maksun sovelluksessa ja käydä nappaamassa aterian mukaasi. 

ResQ:n kautta myytävä ruoka on edullista. Tavoitteena on, että ravintolat tarjoaisivat sen noin 50 prosenttia alkuperäishintaa halvemmalla. Säästä siis arjen kuluissa ja taistele samalla ruokahävikkiä vastaan!

ResQ Clubin löydät sekä App Storesta että Google Playsta. Sovellus on ilmainen.

Ravintolapöydässä tai kalatiskillä: WWF:n kalaopas

Jo vuonna 2006 julkaistusta WWF:n kalaoppaasta on juuri julkaistu päivitetty versio. Se auttaa vastuullista kuluttajaa välttämättämään sellaisia kala- ja äyriäislajeja, joita uhkaa liikakalastus, tai joiden pyyntiin käytetään tuhoisia kalastusmenetelmiä. Kalat on ohjelmassa lajiteltu selkeästi kolmella värikoodilla. Vihreällä merkittyjä lajeja suositellaan, keltaisia kehotetaan harkitsemaan ja punaisia välttämään.

Kalaopas on niin sanottu mukautuva verkkosivu, joka toimii puhelimessa sovelluksen lailla. Käyttäjä voi lisätä puhelimen aloitusnäytölle ikonin, josta pääsee nopeasti selaamaan opasta. Tällöin opasta voi käyttää myös ilman verkkoyhteyttä.

Kalaoppaan voit ladata WWF:n verkkosivuilta.

Matkalla ravintolaa etsiessä: TripAdvisor

TripAdvisor on monelle tuttu hotelli- ja matkakohdearvosteluista. Sovelluksesta löytyvät kuitenkin myös ravintolat, ja sen avulla on lähes missä tahansa matkakohteessa helppoa saada yleiskuva lähialueen ruokatarjonnasta. Ohjelmasta löytyy runsaasti käyttäjien arvosteluja ja valokuvia. Plussaa on myös kattavuus. TripAdvisorilla on miljoonia käyttäjiä ympäri maailmaa, joten sovelluksesta löytyvät myös pienempien paikkakuntien ravintolat.

Tripadvisorin löydät sekä App Storesta että Google Playsta. Sovellus on ilmainen.

Laskun saapuessa: Tip Calculator 

Ei enää väsynyttä päässälaskua ravintolaillan päätteeksi! Tip Calculator on ohjelma, joka laskee tarvittavan tipin määrän. Syötä vain prosenttimäärä, jonka mukaan haluta tipata. Sen jälkeen voit jakaa kokonaissumman halutun kokoisen seurueen kesken.

Tip Calculator % -sovelluksen löydät App Storesta. Sovellus on ilmainen. Google Playssa lähes vastaava ilmainen ohjelma on Simpe Tip Calculator.

Vierailija

Ehkä tässä kohtaa on hyvä mainita palvelu nimeltä Arkkeo. Siellä paljon ravintoloita, joista saa alennusta erityisesti, jos käy suhteellisen säännöllisesti esim. lounaalla. Lisäksi niiden IGstä tai FBsta löytyy kupenkeja kyseisiin rafloihin, eli saa heti ekasta ostoksesta 5/10 eur edun.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla