Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Mikä on hip ja pop New Yorkissa, on pian trendikästä myös meillä. Glorian ruoka & viinin haastattelema Sara La Fountain kertoo kuumimmat ruokailmiöt 2017.

1. Fressit burgerit

Burgeritrendi porskuttaa yhä, mutta nyt kuuminta ovat tuoreet ja terveelliset burgerit: sämpylä on moniviljaa, liha riistaa tai luomua ja täytteenä avokadoa tai muita terveellisiä kasviksia. Ja bataattiranskalaiset ovat edelleen pinnalla. Seuraavalla New Yorkin -reissulla on pakko käydä Bare Burgerissa.

2. Uudet fuusiokeittiöt

Kun bistrot ovat jo hieman laskussa, uudenlaiset fuusioravintolat ovat nousussa. Nämä sekoittavat makuja esimerkiksi Libanonin ja Marokon keittiöistä. Kiinalainen ruoka kohtaa thain sulassa sovussa trendikkäässä Mission Chinese Food -ravintolassa.

3. Kotiinkuljetuksen kultakausi

Woltin ja Foodoran kaltaisten ruokaa kotiin kuljettavien yritysten suosio on aivan toisissa sfääreissä New Yorkissa kuin Suomessa. On poikkeuksellista, jos ravintolasta ei saa tilattua ruokaa kotiin, ja annoksia tilataan paljon myös työpaikalle. Myös kauppakassipalvelut elävät nousukautta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Megatrendi: terveellisyys

Jos joku trendi nousee yli muiden, se on terveellinen ruoka - edelleen. Terveystrendi vaikuttaa laajasti kaikkiin ruoka-alan toimijoihin, eikä vähiten massiiviseen pikaruokamarkkinaan: fast foodista kehitetään kilvan terveellisempiä versioita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Sateenkaarikasvikset

Maatilatorit, luomukaupat ja laadukkaat ruokakaupat Whole Foods etunenässä ovat ottaneet valikoimaansa kasviksia kaikissa väreissä. Kukkakaaleja, porkkanoita ja raitajuuria voi valita keltaisesta lilaan. Jokin aika sitten värikkääät kasvikset olivat vielä ravintoloiden yksinoikeus, mutta nyt ne ovat hyvin kuluttajienkin saataville. Toivottavasti pian myös Suomessa. Nyt isoimmissa ruokakaupoissa on jo nähty porkkanapusseja, joissa on kotimaisia porkkanoita sateenkaaren väreissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla