Muodikasta juomatarjoilua: jaettava drinkki purkeista tarjoiltuna. Kuva: Istockphoto.
Muodikasta juomatarjoilua: jaettava drinkki purkeista tarjoiltuna. Kuva: Istockphoto.

Soppa365 otti selvää tulevista cocktailtrendeistä. Muodikas drinkki voidaan kantaa pöytään jopa ämpärissä.

1. Purkit pitävät pintansa

Trendidrinkkejä ei juoda enää vain laseista. Erilaisia purkki- ja tölkkijuomia onkin näkynyt jo melko paljon, mutta nyt drinkki voidaan tarjoilla vaikkapa maljakosta, vadista tai jopa ämpäristä.

2. Jaa kaverin kanssa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Seurueen kesken jaettavat juomat yleistyvät. Drinkit tuodaan pöytään kannuissa tai kulhoissa, miksei myös edellä mainituissa ämpäreissä. Erilaiset punch-tyyppiset boolimaiset juomat ovat erityisen suosittuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Maku tulee laatulikööreistä ja bittereistä

Cocktailissa maistuu edelleen erilaisten bittereiden katkera kipakkuus. Makeutta juomat puolestaan saavat laadukkaista likööreistä.

4. Hyvästit esanssille

Makusiirapeiden aika alkaa olla ohi, ja drinkit rakennetaan mieluiten tuoreista raaka-aineista. Vastapuristettu appelsiinimehu voittaa purkkimehun. Myös liköörit maistuvat aidoilta eivätkä esanssisilta.

5. Makumaailma on skandinaavinen

Skandinaavinen makumaailma tarkoittaa puhtaita makuja, joissa cocktailien pääraaka-aine saa tulla rehdisti esille. Toisin sanoen viina saa maistua, eikä sen makua tarvitse peittää. Myös muiden cocktailin raaka-aineiden maun on suotavaa tulla esille.

6. Paikallisuus on pop

Lähiruoka-ajattelu näkyy myös cocktaileissa. Drinkkeihin käytetään entistä enemmän paikallisia raaka-aineita, ja kansainvälisistä cocktaileista sorvataan paikallisia versioita. Mustikkaa Mojitoon ja Jaloviinaa Brandy Alexanderiin!

7. Jää veistyy moneen muotoon

Jää ei ole enää vain paloina tai murskana, vaan se veistetään kulloiseenkin juomaan sopivaksi. Viski vaatii isommat kuutiot kuin Margarita.

8. Tee se itse

Kotibaarimikkoilu yleistyy, joten baarikaappi kannattanee panna kuntoon. Hyvän perusbaarikaapin saa aikaan jo muutamasta itselle mieluisesta väkevästä alkoholista (vodka, gin, rommi), parista laadukkaasta likööristä ja pienestä bitteripullosta.

Cocktailtrendikatsauksen antoivat Son of a Punch -yrityksen Mikael Grönfors ja Jyri Pylkkänen. Son of a Punch pyörittää Helsingissä drinkeistään tunnettua Liberty or Death -baaria, "salakapakka" Trillby & Chadwickia sekä hodari- ja drinkkibaari 100 Dogsia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla