Hot dog -sämpylän voi myös grillata. Kuva: <span class="photographer">Panu Pälviä</span>
Hot dog -sämpylän voi myös grillata. Kuva: Panu Pälviä

Hodaribuffetissa jokainen kokoaa oman doginsa makunsa mukaan!

Hot dog -buffet on loistava bileruoka. Sen voi valmistaa vaivalla väkertäen tai kaupan valmistuotteisiin turvautuen.

Aloita hodaribuffetin suunnittelu päätöksellä siitä aiotko tehdä sämpylät itse. Kaupan hodarisämpylät ovat aika höttöisiä, mutta vaivaa on huomattavasti vähemmän. Hyvän väliratkaisun saat ostamalla valmiit sämpylät leipomosta. Hodarisämpylöitä myy ainakin Kannisto.

Seuraavaksi suunnittele täytteet. Ne on helppo jakaa kolmeen osaan: päätäyte, lisätäyte ja kastikkeet. Niiden lisäksi pane pöytään myös kuivattua sipulia, tuoreita yrttejä ja silputtuja sipulinvarsia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Päätäyte on perinteisimmin nakki. Jos lähdet nakkilinjalle voit valita esimerkiksi ohuita tuoremakkaroita. Nakki ei kuitenkaan liberaalissa hodarimaailmassa ole pakollinen, joten voit yhtä lailla valmistaa hotdogin sisään nyhtölihaa possusta, naudasta tai kanasta. Myös jauhelihasta saa tehtyä loistavan korelaisen täytteen.

Kasvisversioissa  hyviä päätäytteitä ovat esimerkiksi savustettu tofu tai pitkulaiset kasvikset kuten porkkanat ja parsat. Jos päädyt kasviksiin kypsennä ne esimerkiksi paahtamalla uunissa rapsakoiksi.

Kalaisan täytteen voi tehdä helpoiten kalapuikoista, mutta itse paneroitu kala on väkertäjän versio. Myös erilaiset kalatahnat tai rapuskagenit sopivat loistavasti hodariin.

Lisätäytteiden suunnitelussa kannattaa ottaa huomioon päätäytteet, mutta monipuolisia lisätäytteitä ovat esimerkiksi coleslaw ja guacamole. Mielikuvituksellisempi täyte on esimerkiksi munakokkeli, joka sopii hyvin kasvisten tai vaikkapa skagenin kanssa. Pikkelöidyt vihannekset sopivat myös kaikenlaisiin hodareihin! Hyviä idiksiä lihaisaan hodaripöytään ovat grillaut hedelmät ja hapankaali.

Kastikkeiden kanssa ei voi mennä överiksi. Helppo tapa on tehdä iso satsi majoneesia ja jakaa se pariin tai kolmeen osaa ja maustaa päätäytteiden mukaan esimerkiksi nori-levällä, chilillä tai valkosipulilla. Myös jokin tulinen kastike on hyvä olla pöydässä.

 

Kruunaa hodaripöytäsi vielä tuoreilla ohueksi leikatuilla vihanneksilla, kuten retiiseillä, kurkuilla, punasipulilla tai fenkolilla.

Kuvien hodariohjeet löydät linkeistä: parsa hot dog, rapu hot dog, pulled pork hot dog ja korealainen hot dog.

Kuvat: Panu Pälviä, Sami Repo ja Reetta Pasanen

Sisältö jatkuu mainoksen alla