Bataatista on helppo tehdä vohvelit vohveliraudalla. kuva: Panu Pälviä
Bataatista on helppo tehdä vohvelit vohveliraudalla. kuva: Panu Pälviä

Joko olet kaivanut vohveliraudan kaapista? Nyt on aika.

Jos Instagram voisi hajota ruokakuvien tulvasta, se hajoaisi vohvelien vuoksi. Bloggajat ja kahviloissa kävijät päivittävät nyt kilvan kuvia vohveleista.

Enää vohveliraudassa eivät kuitenkaan paistu pelkät perusletut vaan vaikkapa munakas, pekonilla maustettu taikina tai matchateellä tai kurkumalla värjätyt makeat vohvelit.

Katso videolta, miten munakas tehdään vohveliraudalla minuutissa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

https://www.instagram.com/p/BKrgKOXjlWG/?tagged=waffles

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Kätevintä on ottaa somevohvelit haltuun testaamalla niitä ensin kahvilassa.

Hipsterikahvilat Euroopassa ovat pullollaan vohveleita, ja uuden aallon vohleleita on alettu tarjota myös meillä. Hyviä osoitteita ovat Makers Kahvila Lauttasaaressa ja Cone's Hernesaaren rannassa. Kallioon kesällä avatun vegaanikahvilan Roots Helsingin gluteenittomista ja vegaanisista somevohveleista on tullut hitti, jonka vuoksi asiakkaat tulevat kauempaakin.

- Jossain vaiheessa se räjähti aivan käsiin, ja asiakkaat antoivat palautetta, jos eivät saaneetkaan vohvelin päälle samoja härpäkkeitä, jotka olivat nähneet kuvissa, Rootsin perustaja Milla Turunen kertoo.

Vohvelibuumi on yllättänyt kahvilan niin, että nyt suunnitteilla on kokonainen vohvelimenu. Turunen idoi, että uusissa vohveliannoksissa yhdistyisivät kaksi muutakin someruokaa, kulhot ja freek shaket, eli överisti koristellut pirtelöt.

- Suolaiset vohvelit tarjottaisiin kulhoista, ja makeiden päälle laitettaisin ihan överisti kookoskermavaahtoa ja muita koristeita, Turunen kertoo.

https://www.instagram.com/p/BJh0dN6g9vK/?taken-by=annnye&hl=fi

Kotona suolaiset somevohvelit syntyvät pinaatista ja halloumista tai ilman viljaa bataatista. Makeat pähkinävohvelit voit koristella suolakaramellilla.

Jos harkitset vohveliraudan ostamista, tarkista laitteen teho. Tehokas rauta paistaa vohvelin nopeasti rapeaksi eikä jätä sitä lötköksi tai kuivaksi. Teho ilmoitetaan wateissa, ja se voi vaihdella 700:n ja 1400:n välillä.

 

https://www.instagram.com/p/BKr99d8Bewo/?tagged=waffles

Sisältö jatkuu mainoksen alla