Suklaa ja marrasku kuuluvat yhteen. Kuva Reetta Pasanen
Suklaa ja marrasku kuuluvat yhteen. Kuva Reetta Pasanen

Suklaata tekee mieli, kun ulkona on pimeää ja kylmää. Suklaahimo ei lähde ruisleipää imeskelemällä eikä luultavasti edes raakasuklaalla. Kokeile Sopan parhaita suklaareseptejä!

Maailman paras brownie

Kun olet kerran maistanut tätä brownieta, et tarvitse selityksiä sille, miksi se on maailman paras. Kuvittele se nyt käteesi. Tunnet pienen, mutta painavan suklaaruudun hyppysissäsi. Sen tumma väri ja kostean näköinen sisus kertovat jo, että suklaata, sokeria eikä voita ole säästelty. Kuvittele haukkaavasi siitä. Hampaasi uppoavat rapean kuoren läpi täyteläisen pehmeään sisukseen. Maistat tumman suklaan kielelläsi ja kevyt vaniljan aromi kutkuttelee makuhermojasi.

Tähän himoon helpotus tulee vain Sami Kurosen suklaa-brownieita tekemällä!

Katso Sami Kurosen super-brownien ohje täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuva: Panu Pälviä

Kinuskin kanssa kiitos!

Rapeat carmelitas-leivonnaiset ovat ensinnäkin leipaisijan unelma: ne eivät vaadi paljoa taitoa, mutta lopputulos on uskomaton. Erityisen herkullisen leivonnaisesta tekee sen kerroksellisuus. Pohjan päälle on valutettu kerros kinuskia, jonka päälle on ripoteltu suklaarouhe (joka tietenkin sulaa uunissa) ja viimeistely tehdään vielä crumblella.

Poimi carmelitas-neliöiden ohje täältä.

Helpoin suklaapiirakka ikinä

Jos leipominen ei ole sinun juttusi, se ei tarkoita ettetkö voisi nauttia edes tästä yhdestä suklaaleivonnaisesta. Suklaalevypiirakan teossa nimittäin hankalin vaihe on suklaalevyn valinta! Haastavan pohdinnan kaupan hyllyllä voi päättää siihen, että ottaa sekä pähkinäsuklaan että minttukrokantin ja tekee kaksi piirakkaa. Yksinkertaisuudessaan suklaalevy kiedotaan valmislehtitaikinaan ja paistetaan uunissa.

Kurkkaa suklaalevypiirakan teko-ohje täältä.

Juo suklaasi!

Nopein keino suklaan nauttimiseen on tietenkin juominen. Kaakao on vanha tuttu suklaahimottelijan pelastaja. Kun mitään muuta ei enää kaapista löydy, kaakaojauhetta vähintään löytyy.

Suklaan voi kuitenkin juoda myös kylmänä retrotyyliin pirtelönä. Mahdollisimman överi suklaapirtelö on tietenkin kerrostettu. Kuuma suklaakastike pirtelön seassa kuulostaa mahtavalta, eikö? Se maistuu vieläkin paremmalta kuin kuulostaa.

Nappaa kolmikerroksisen pirtelön ohje täältä.

Kuva: Panu Pälviä

Kun mikään ei riitä

On mahdollista ajatella, että suklaisen muropohjan päälle tehty suklainen piirakkatäyte, joka on tuhditettu kermalla, voisi olla liikaa. On yllättävää huomata, että ei, suklaahimoiselle se ei ole ollenkaan liikaa! Se on juuri sopivasti. Mikä hivelisikään suklaan aromia paremmin kuin kuohukerma? Kokeile kolmen kerroksen suklaapiirakkaa (kuva ylhäällä).

Katso suklaapiirakan ohje täältä.

 

Helpottiko? ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla