Islantilaiskeittiömestari Siggi Hall tuo ruokafestivaalinsa Turkuun. Kuva: Teemu Leminen.
Islantilaiskeittiömestari Siggi Hall tuo ruokafestivaalinsa Turkuun. Kuva: Teemu Leminen.

Islannissa jo 13 vuotta pyörinyt ruokatapahtuma Food & Fun laajenee ensi kertaa Islannin ulkopuolelle. Suomen ensimmäinen Food & Fun järjestetään lokakuun alussa Turussa. Mukana on kymmenen turkulaisravintolaa.

Islannissa jo 13 vuoden ajan järjestetty Food & Fun -ruokatapahtuma laajenee ensi kertaa Islannin ulkopuolelle, Suomen Turkuun. Food & Fun järjestetään Turussa 1.–5. lokakuuta.

"Valitsimme tapahtumapaikaksi Turun, sillä se on suunnilleen saman kokoinen kuin Reykjavik ja myös sen ravintolatarjonta on samantyyppinen", sanoo Food & Fun -tapahtuman perustaja, islantilaiskeittiömestari Siggi Hall.

Food & Funin tarkoitus on edistää paikallista ruokakulttuuria ja madaltaa ihmisten kynnystä lähteä syömään ravintolaan. Lisäksi järjestäjät haluavat piristää Suomen syksyistä tapahtumatarjontaa.

Food & Funissa kokit ja ravintolat oppivat toisiltaan. Tapahtumaan osallistuu kymmenen turkulaisravintolaa, joista jokainen saa tapahtuman ajaksi vieraakseen yhden kansainvälisen keittiömestarin, joka suunnittelee ravintolan konseptiin sopivan menun.

"Turkuun on tulossa nuoria, nosteessa olevia keittiömestareita", Siggi Hall kertoo.

Tähän mennessä Turun Food & Funiin ovat lupautuneet muun muassa islantilaiset Fannar Vernhardsson ja Ylfa Helgadottir, norjalainen Fredrik Log, amerikkalainen Chris Parson ja suomalaisillekin tuttu ahvenanmaalaiskokki Michael Björklund.

Tapahtumaan osallistuvat ravintolat myyvät yhdessä vierailijakeittiömestarin kanssa laadittua neljän ruokalajin menua 48 euron hintaan. Samalla keittiömestarit kilpailevat keskenään siitä, kenen menu oli paras. Voittajan valitsee kuusihenkinen kansainvälisistä keittiömestareista koostuva raati.

Turun ensimmäiseen Food & Fun -tapahtumaan osallistuvat ravintolat ovat Mami, Pinella, Smör, Karu Izakaya, Hus Lindman, Kaskis, Ludu, Pub Niska / Smakbyn, ravintolalaiva Cindy ja viiniravintola E. Ekblom. Vierailevien keittiömestareiden kohderavintolat selviävät kesän aikana.

Ravintoloiden ja vierailevien keittiömestarien menujen lisäksi Food & Fun näkyy muun muassa turkulaisten päiväkotien ja koulujen ruokalistoilla. Lisäksi lapset pääsevät luomaan mielikuvitusannoksia, jotka kokit sitten toteuttavat. Lopputuloksista kasataan oma taidenäyttely.

Päivitetty 10.6.2014 klo 15.51: Tapahtuman päivämäärät korjattu asianmukaisiksi.