Tähteistä herkkuja! Lopuista pipareista ja suklaakonvehdeista sekä päärynöistä syntyy mainio piiras. Kuva: <span class="photographer">Sami Repo</span>
Tähteistä herkkuja! Lopuista pipareista ja suklaakonvehdeista sekä päärynöistä syntyy mainio piiras. Kuva: Sami Repo

Tee jouluruokien tähteistä herkkuja ja kokonainen menu ohjeilla, joihin sujautat kinkun, rosollin ja graavilohen loput sekä piparit ja suklaakonvehdit.

Kun jouluruokia jää yli, niistä pitää keksiä uutta. Helpotimme tätä tehtävää ja teimme kokonaisen menun, johon sujahtavat loput jouluruuat. Näin syntyy tähteistä herkkuja:

1 Tee rosollista alkuruokakeitto ja lohesta sille tahna

Rosolli saa uuden elämän soppakattilassa ja kalapöydän tähteet tulee käytettyä keiton herkkusilmässä. Katso rosollisopan ja lohitahnan ohje täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2 Kinkusta syntyy trendikästä nyhtökinkkua thaikastikkeella

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun kinkku valellaan thaimaustetulla kastikkeella ja oheen tehdään raikas omena-kurkkusalaatti, joulukinkusta ei ole enää tietoakaan! Katso nyhtökinkun ohje täältä ja lisukesalaatin ohje täältä. Oheen tälle superhyvälle jämäruualle sopii mainiosti basmatiriisi.

3 Leivo suklaakonvehdeista ja pipareista piirakka

Tähän piirakkaan sujahtavat loput after eightit ja piparkakut. Myös glögi- tai punaviinimarinoidut päärynät sopivat piirakan sisälle. Katso herkullisen päärynä-suklaapiirakan ohje täältä.

Juttu perustuu ruokatoimittaja Raisa Laineen Glorian ruoka & viiniin tekemään artikkeliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla