
Tee jouluruokien tähteistä herkkuja ja kokonainen menu ohjeilla, joihin sujautat kinkun, rosollin ja graavilohen loput sekä piparit ja suklaakonvehdit.
Kun jouluruokia jää yli, niistä pitää keksiä uutta. Helpotimme tätä tehtävää ja teimme kokonaisen menun, johon sujahtavat loput jouluruuat. Näin syntyy tähteistä herkkuja:
1 Tee rosollista alkuruokakeitto ja lohesta sille tahna
Rosolli saa uuden elämän soppakattilassa ja kalapöydän tähteet tulee käytettyä keiton herkkusilmässä. Katso rosollisopan ja lohitahnan ohje täältä.
2 Kinkusta syntyy trendikästä nyhtökinkkua thaikastikkeella
Kun kinkku valellaan thaimaustetulla kastikkeella ja oheen tehdään raikas omena-kurkkusalaatti, joulukinkusta ei ole enää tietoakaan! Katso nyhtökinkun ohje täältä ja lisukesalaatin ohje täältä. Oheen tälle superhyvälle jämäruualle sopii mainiosti basmatiriisi.
3 Leivo suklaakonvehdeista ja pipareista piirakka
Tähän piirakkaan sujahtavat loput after eightit ja piparkakut. Myös glögi- tai punaviinimarinoidut päärynät sopivat piirakan sisälle. Katso herkullisen päärynä-suklaapiirakan ohje täältä.
Juttu perustuu ruokatoimittaja Raisa Laineen Glorian ruoka & viiniin tekemään artikkeliin.