Ripottelu on jälkiruokamestarin suosikkikikka.
Ripottelu on jälkiruokamestarin suosikkikikka.

Kaunis ei tarkoita kinkkistä. Sopan vinkeillä opit, miten jäätelöstä, kekseistä ja marjoista kootaan näyttävä ja helppo jälkiruoka.

Jälkiruoka-asiat ovat hyvällä tolalla, jos kaapissa on keksejä, pakastimessa jäätelöä ja jostain löytyy vielä tuoreita marjojakin. Helpoin tapa nauttia tästä kolminaisuudesta on murentaa keksit jäätelön sekaan pappilan hätävaran tyyliin ja ripotella marjat päälle.

Me täällä Sopassa kuitenkin tiedämme, että joskus iskee tarve vähän näyttävämmälle mutta silti helpolle jälkiruualle. Siksi päätimme kehittää neljä yksinkertaista ja komeaa jälkiruoka-asetelmaa, joiden raaka-aineina käytetään keksejä, jäätelöä ja marjoja.

Näiden jätski-keksiherkkujen kokoaminen ei vaadi ihmeempää piperrystä. Valitse suosikkisi ja kasaa annos vaikka yllätysvieraille tai hemmottele itseäsi kauniilla pikajälkiruualla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yllätys laatikossa

Neliönmuotoisista kekseistä saat hienon laatikkomaisen keksipesän jäätelölle. Pyöräytä jäätelöstä pallo ja pane se lautaselle. Asettele neliökeksit pallon ympärille laatikon muotoon. Koristele marjoilla, esimerkiksi viipaloidulla mansikalla.

Pienet jäätelöleivokset

Suurempi joukko ruokittavana? Ei huolta! Etsi kaapeistasi suuri lautanen, mieluiten tumma ja neliönmuotoinen. Murustele keksit isoiksi muruiksi lautaselle, ja levitä murut tasaisesti joka puolelle. Leikkaa suorakaiteenmuotoisesta jäätelöpaketista paksuja siivuja poikittain, ja leikkaa sitten siivut vielä puoliksi. Asettele jäätelökuutiot lautaselle keksimurun päälle ja koristele marjoilla. Kun leikkaat jäätelön pakastekylmänä, se ehtii sulaa mukavan syömispehmeäksi annoksen kokoamisen aikana.

Avoin jätskivoikkari

Uudenlainen puffetti ei kaipaa kanneksi toista keksiä! Sen sijaan jäätelö päällystetään marjoilla. Pyöritä jäätelöstä pallo. Aseta se pyöreän keksin päälle ja litistä jäätelöpalloa lusikalla, jotta sen pinta tasoittuu. Koristele marjoilla ja haukkaa!

Kotikeittiön huippukokki

Tämän annoksen jujuna on ripotella marjoja ja keksinmuruja jäätelöpallon ympärille. (Näin niissä hienoissakin ravintoloissa tehdään, älkää kertoko kenellekään!). Pyöräytä jäätelöstä pallo. Leikkaa pyöreä keksi puoliksi. Aseta pallo lautaselle, ja purista keksinpuolikkaat sen ympärille. Ripottele keksinpuolituksesta jääneet muruset jätskin ympärille. Viimeistele marjoilla.

Lisää kivoja jälkiruokaohjeita saat Sopan jälkiruokakokoelmasta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla