Huimaavan hyvä ruusukakku on myös pökerryttävän komea. Kuva: Arto Vuohelainen.
Huimaavan hyvä ruusukakku on myös pökerryttävän komea. Kuva: Arto Vuohelainen.

Äitienpäiväkakku on kuluvan viikon ajankohtaisin leivonnainen. Päätimmekin marssittaa estradille Sopan komeimmat kakut. Valitse äidille maistuvin ja kaiva kakkuvuoka esiin!

Coolin äidin mustikkakakku

Onko se juustokakku? No ei ihan. Onko se jäätelö? No ei ehkä ihan sitäkään. Mustikkaisen juustokakkujäätelön jekku on siinä, että juustokakkumassa käytetään pakastimessa kohmettumassa. Perinteinen jääkaappihyydytys jää siis tässä kakussa väliin. Kakun kokoamisessa pääsee helpolla, sillä pohja eli keksinmurut vain ripotellaan jäätelömassan sekaan ennen pakastamista.

Mustikkaisen juustokakkujätskin reseptin saat tästä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suklaafriikin unelma

Jos äiti on kovasti suklaan perään, ei Death by Chocolate -kakulla voi iskeä harhaan. Radiojuontaja Anni Hautalan luottokakkuun käytetään puolisen kiloa suklaata, joten kakku on paitsi täyteläinen mutta myös varsin täyttävä. Pienikin pala riittää tyydyttämään makeanhimon, mutta toisaalta DBC on kyllä sen sortin äitienpäiväkakku, ettei sitä voi syödä vain pientä palaa.

Death by Chocolate -kakun reseptin saat tästä!

 

Päivitetyt perinteet

Vaikka ehkä luulit niin, piimäkakku ei todellakaan ole mikään tylsä kakku. Ainakaan jos piimäkakun päivittää vuoteen 2015 paistamalla sen trendikkäästi mukissa. Tämä kakku mehevöityy mangolla ja saa lempeän mausteisen, melkein nostalgisen makuhäivähdyksen piparkakkumausteesta ja kardemummasta. Mukikakut viimeistellään kuorrutuksella, joka on tuttu mokkapalojenkin päältä.

Mango-piimäkakun reseptin saat tästä!

 

Rousketta sporttimutsille

Jos perinteinen täytekakku ei ole ihan äidin omin juttu, niin maistuisiko omenoilla, luumuilla, vadelmilla ja rapealla granolalla täytetty torttu? Vähän kuin aamiainen mutta juhlavammassa ja herkullisemmassa muodossa! Tätä kakkua voi kokeilla myös pohjattomana, pilko vain hedelmät vuokaan, lusikoi itse sekoitettu granola päälle ja paista kunnes granola on rapsakkaa.

Hedelmä-granolapiirakan reseptin saat tästä!

 

Keväinen keijukakku

Jos keijuilla olisi oma kakku, se olisi höyhenenkeveä marenkikakku. Tämän marenkikakun täytteessä on jogurtin raikastamaa valkosuklaata. Sitten kakku saa keväisen vihreän silauksen limettiviipaleista, kiiveistä ja viinirypäleistä. Eikä marenkikakun leipojan tarvitse välttämättä kiikuttaa äidille erillistä kukkakimppuakaan, sillä kakku kruunataan kolmella neilikalla.

Marenkikakun reseptin saat tästä!

 

Rento brita

Britakakun juju on päällystää kakkutaikina marenkikerroksella ennen paistamista. Näin valmis kakku saa makua ja rakennetta. Paistettujen kakkupohjalevyjen väliin voikin sitten levitellä täytteitä mielen mukaan, tässä keväisessä versiossa kakussa on sitruuna-basilikatäytettä ja marjoja. Brita on rento kakku, sillä piperryksen sijaan kakkulevyt ja täytteet vain ladotaan päällekkäin.

Marja-britan reseptin saat tästä!

 

Romanttinen rakkauskakku

Kun haluat kakun, joka suorastaan uhkuu romantiikkaa, valitse italialainen ruusu-vadelmakakku. Mascarponevaahdolla ja vadelmilla täytetty kakku saa hienostuneen aromin, kun sen kostuttaa ruusuvesisiirapilla. Kakun maut puhuvat puolestaan, joten koristelusta ei tarvitse stressata: kakkupohjat pinoon, mascarponeatäytettä väliin ja päälle, pinnalle muutama vadelma.

Italialaisen ruusu-vadelmakakun reseptin saat tästä!

 

Kylmää kahvikissalle

Jäätelökakkuko vain lasten juttu? Höpsistä! Tämä on kahvikakku sanan varsinaisessa merkityksessä, ja se maistuu nimenomaan aikuisille, etenkin kahvikissoille. Rapsakat marenkipohjat ja samettinen espressotäyte pääsevät kunnolla oikeuksiinsa, kun kakku saa jäätyä yön yli pakastimessa. Ja kuten hyvin tiedämme, kahvin kanssa maistuu aina pieni pala suklaata, joten jäätelökakun pinnalla saa lepäillä tryffeli jos toinenkin.

Jäädytetyn marenkikakun reseptin saat tästä!

 

Vadelmainen sukukakku

Kuuden kerroksen vadelmakakku – jo nimi kertoo, ettei kyseessä ole mikään pienen perheen makupala. Tästä varsinaisesta sukukakusta riittääkin ainakin 20 herkuttelijalle. Suklaakakkupohja ja vadelmakreemi ovat upea yhdistelmä jo sellaisenaan, mutta kun kakku saa ylleen vielä suklaakuorrutteen ja marjoja, kohoaa kakun makumaailma melkein taivaisiin. Kuten itse kakkukin.

Kuuden kerroksen vadelmakakun reseptin saat tästä!

 

Kahden aineen nutellakakku

Vähemmän on enemmän, ja nutellakakun raaka-ainelista on niin lyhyt, että sen muistaa ulkoa: kananmunia ja nutellaa. Vaikeinta nutellakakun valmistamisessa lienee valkuaisvaahdon vatkaaminen. Ja tietty se, että kakun pitää antaa hyytyä yön yli jääkaapissa. Kaveriksi hyvää vaniljajäätelöä!

Nutellakakun reseptin saat tästä!

PS. Jos kakun leipominen jännittää, älä huoli! Löydät Sopasta 10 käskyä kakkuleipurille. Kun noudatat näitä vinkkejä, ei tarvitse pelätä lässähtämisiä tai muita epäonnistumisia.

Kakkuleipurin 10 käskyä pääset lukemaan klikkaamalla tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla