Onnea äiti!
Onnea äiti!

Älä huhki keittiössä kauniilla säällä koko päivää! Näillä ohjeilla herkullinen äitienpäivämenu valmistuu tunnissa. Katso myös lista kätevimmästä työjärjestyksestä.

Suhinaa ja salaisuuksia keittiössä. Tuloksena ateria, joka tekee äidistä maailman onnellisimman. Äitienpäivämenu sisältää alkupalaksi lohitartaria paahtoleivällä, pääruuaksi mehevän rapurisoton ja jälkkäriksi mansikka-unelmakakkua. Keittiössä ei kannata kuitenkaan viettää aikaa koko päivää - varsinkin kun aurinko paistaa. Valmistele ruuat nopeasti ja lähde nauttimaan keväästä!

Tämä äitienpäivämenu on tunnissa valmis:

Helpon äitienpäiväaterian kaava alkaa ostoslistasta. Tämän menun ainekset löytyvät lähikaupasta tai monet raaka-aineet kotikaapista. Osta paahtoleipien päälle tuoretta lohta, syöntikypsä avokado ja kevätsipulia, ruohosipulikin käy.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Leikkaa lohi hakkeeksi ja anna lasten paahtaa ja voidella leivät. Paljon muita työvaiheita ei alkupalassa olekaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Wasabileivän ja lohitartarin ohjeen löydät tästä.

 

 

Tee pääruoaksi rapurisotto, joka syntyy purkkiravuista. Risoton vaikein vaihe on se, ettei risottoa jätä yksin. Risottoa kannattaa vahtia ja hämmentää, ettei se kuivu. Joukkoon laitetaan parmesaania, tuoretta tilliä ja meheviä ravunpyrstöjä.

Oikaisijan rapurisoton ohjeen löydät tästä.

 

Aterian päättää itse tehty äitienpäiväkakku. Kääretorttupohja paistuu uunissa 10 minuutissa. Tällä kertaa pohja leikataan kolmeen palaan. Palojen väliin kootaan mansikoita, ananasmurskaa ja tuorejuustolla vahvistettua kermavaahtoa.

Mansikka-unelmakakun ohjeen löydät tästä.

Tällä työjärjestyksellä onnistut tunnissa:

1 Paista kääretorttulevy kakkua varten.

2 Valmistele alkuruuan tartar.

3 Vatkaa kakun täyte.

4 Valmistele ananas ja mansikat.

5 Kata pöytä.

6 Kokoa ja koristele kakku.

7 Laita risotto kypsymään.

8 Paahda ja kokoa alkuruokaleivät.

9 Tee rapurisotto valmiiksi.

10 Laita kahvi tippumaan.

11. Pyydä äiti pöytään!

Sisältö jatkuu mainoksen alla