Grillatun parsan kanssa syötävä ketunleipä on lapsuuden metsäretkiltä tuttu villivihannes. Kuvat: Anna Huovinen.
Grillatun parsan kanssa syötävä ketunleipä on lapsuuden metsäretkiltä tuttu villivihannes. Kuvat: Anna Huovinen.

Kun kevät on virallisesti koittanut, ruokatoimittaja Christina Aaltio marssii metsään. Grillattu parsa saa lapsuudesta tutun makuparin ketunleivästä. Pastakastikkeeseen pilkotaan vuoden ensimmäiset korvasienet. Raikkaan raparperin seassa rouskuu pistaasi. Käykää pöytään, äitienpäivän elegantti menu on tunnissa valmis!

Näin onnistut 1 tunnissa

  1. Keitä korvasienet huolella. Muista tuuletus.
  2. Vatkaa kerma ja murra joukkoon halva.
  3. Tee siirappiraparperit.
  4. Kerää ketunleivät.
  5. Valmista korvasienikastike ja keitä pasta.
  6. Grillaa parsat.
  7. Asettele ruoat tarjolle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Grillattua parsaa ja ketunleipää

Kerää tänä äitienpäivänä valkovuokkojen lisäksi ketunleipiä. Lapsuudesta tuttu ruohokasvi on villivihannesbuumin myötä jälleen ajankohtainen ja luo yhdessä suolaisen pecorinojuuston ja täyteläisen oliiviöljyn kanssa uuden – ja aika ihanan – makupaletin grillatun parsan ympärille.

Reseptin saat tästä!

 

Korvasieniä, vuohenjuustoa ja nauhapastaa

Korvasienet herättävät sienifanit talviunilta. Sienten maku on upean muheva ja metsäinen, joten niistä keitetty pastakastike ei kaipaa sekaansa kuin pehmeää vuohenjuustoa, tilkan valkoviiniä ja tietty sipulia. Muista ryöpätä korvasienet kahteen kertaan ennen käyttämistä!

Reseptin saat tästä!

 

Raparperia ja halvakermaa

Toukokuun ensimmäisistä raparpereista pyöräytetään helppo ja moderni pappilan hätävara. Kermavaahto saa hauskan vivahteen halvasta ja pistaasipähkinät tuovat vartissa valmistuvaan jälkiruokaan mukavaa rousketta.

Reseptin saat tästä!

 

Viinisuositus: Hapokas moniottelija Chilestä

Kun lautasella on suolaista ketunleipää, umamia uhkuvia sieniä ja täyteläistä vuohenjuustoa, kaivataan viiniltä monipuolisuutta. Hapokas ja raikas Leyda Garuma Vineyard Sauvignon Blanc 2013 (9,98 e) on nappivalinta tähän menuun. Herukkainen sauvignon blanc Chilestä on varsinainen moniottelija – ja sitä paitsi hinta-laatusuhteeltaan erinomainen.

Christina Aaltio ja Teemu Leminen, kuvat Anna Huovinen. Viinikuva: Alko.

Sisältö jatkuu mainoksen alla