
Kun kevät on virallisesti koittanut, ruokatoimittaja Christina Aaltio marssii metsään. Grillattu parsa saa lapsuudesta tutun makuparin ketunleivästä. Pastakastikkeeseen pilkotaan vuoden ensimmäiset korvasienet. Raikkaan raparperin seassa rouskuu pistaasi. Käykää pöytään, äitienpäivän elegantti menu on tunnissa valmis!
Näin onnistut 1 tunnissa
- Keitä korvasienet huolella. Muista tuuletus.
- Vatkaa kerma ja murra joukkoon halva.
- Tee siirappiraparperit.
- Kerää ketunleivät.
- Valmista korvasienikastike ja keitä pasta.
- Grillaa parsat.
- Asettele ruoat tarjolle.
Grillattua parsaa ja ketunleipää
Kerää tänä äitienpäivänä valkovuokkojen lisäksi ketunleipiä. Lapsuudesta tuttu ruohokasvi on villivihannesbuumin myötä jälleen ajankohtainen ja luo yhdessä suolaisen pecorinojuuston ja täyteläisen oliiviöljyn kanssa uuden – ja aika ihanan – makupaletin grillatun parsan ympärille.
Korvasieniä, vuohenjuustoa ja nauhapastaa
Korvasienet herättävät sienifanit talviunilta. Sienten maku on upean muheva ja metsäinen, joten niistä keitetty pastakastike ei kaipaa sekaansa kuin pehmeää vuohenjuustoa, tilkan valkoviiniä ja tietty sipulia. Muista ryöpätä korvasienet kahteen kertaan ennen käyttämistä!
Raparperia ja halvakermaa
Toukokuun ensimmäisistä raparpereista pyöräytetään helppo ja moderni pappilan hätävara. Kermavaahto saa hauskan vivahteen halvasta ja pistaasipähkinät tuovat vartissa valmistuvaan jälkiruokaan mukavaa rousketta.
Viinisuositus: Hapokas moniottelija Chilestä
Kun lautasella on suolaista ketunleipää, umamia uhkuvia sieniä ja täyteläistä vuohenjuustoa, kaivataan viiniltä monipuolisuutta. Hapokas ja raikas Leyda Garuma Vineyard Sauvignon Blanc 2013 (9,98 e) on nappivalinta tähän menuun. Herukkainen sauvignon blanc Chilestä on varsinainen moniottelija – ja sitä paitsi hinta-laatusuhteeltaan erinomainen.
Christina Aaltio ja Teemu Leminen, kuvat Anna Huovinen. Viinikuva: Alko.