Nämä mausteiset kasvispihvit maistuvat lihansyöjillekkin. Kuva Maaret Lyytinen
Nämä mausteiset kasvispihvit maistuvat lihansyöjillekkin. Kuva Maaret Lyytinen

Valmista yksinkertainen papumassa ja lisää jokin kolmesta jännittävästä mausteseoksesta. Nämä kasvispihvit ovat todellinen vegeburgerin sydän!

Juuresraasteesta muotoillut kasvispihvit ovat ihania, mutta etenkin burgereiden väliin kaipaa tuhdimpaa pihviä. Tämä vegepihvi on täyttävä, sopii vegaaneille ja valmistuu helposti!

Pihvien pohjana on proteiinipitoinen kidneypapu-kikhernemassa. Kananmunan sijaan pihvejä pitää koossa maissijauho, ja mehukkuutta pihvit saavat kesäkurpitsaraasteesta. Lisäksi pihvitaikinassa on vähän soijarouhetta tuomassa "pihvimäistä" suutuntumaa, mikä on burgeripihvissä tärkeä ominaisuus.

Papupihvien kanssa ei  tarvitse stressata oikeasta kypsyysasteesta, sillä pavut ja kikherneet survotaan esikypsennetteyinä. Tärkeintä grillauksessa onkin saada pihvien pintaan väriä ja sisus kuumaksi.

Kehittelimme kolme maukasta vaihtoehtoa pihvimassan maustamiseksi. Itämaisissa pihveissä maistuu juustokumina ja korianteri, marokkolaisissa pihveissä on lämmittäviä mausteita kuten inkivääriä ja kanelia. Kreolikasvispihvien makumaailmaa hallitsevat paprika ja sipuli.

Voit toki maustaa kasvispihvit myös omilla suosikkimausteillasi. Valkosipuli, sitruuna ja yrtit ovat aina varma valinta!

Kasvispihvit kaipaavat seurakseen burgerin väliin vain vähän majoneesia ja ketsuppia sekä ehkä pari tomaatinsiivua. Lisää lautaselle vielä kauhallinen rapsakkaa coleslaw-kaalisalaattia ja kasvissyöjän grillibileet voivat alkaa!

Grillaajan kasvispihvin perusreseptin saat klikkaamalla tästä!

Parhaat coleslaw-reseptit saat täältä!