Kun homma on hanskassa hyvissä ajoin, voit keskittyä juhlimiseen. Kuva: <span class="photographer">iStock</span>
Kun homma on hanskassa hyvissä ajoin, voit keskittyä juhlimiseen. Kuva: iStock

Miksi pikkujoulujen järjestäjän pitäisi hikoilla keittiössä, kun juhlat on parhaimmillaan? Nappaa tästä ohjeet herkullisiin suolaisiin ja makeisiin tarjottaviin, jotka valmistuvat ajoissa ja homma on cool ennen vieraiden saapumista.

Jaoittelimme tarjottavat alle 25 ja 45 minuutissa valmistuviin sekä etukäteen edellisenä päivänä tehtäviin. Näillä ohjeilla viime hetkeen jää vain glögin lämmittäminen tai drinkkien kaataminen.

Max. 25 minuuttia

Mätitortut

Saammeko esitellä: ehkä maailman kauneimmat joulutortut. Valmistaikinasta valmistuvat suolapalat tuovat ripauksen ylellisyyttä ja bling-blingiä pikkujouluihin. Taikinan sulatus, torttujen taittelu, paisto ja loppusilaus lusikallisilla mätiä ja tuorejuustoa. Pikkujoulukauden tähdet ovat syttyneet!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Täältä saat ohjeen mätitorttuihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uunibrie

Juuston ystävien takuuvarma pikkujoulusuosikki on lämmin ja valuva uunibrie. Uunibrietä ei oikeastaan tarvitse edes valmistaa: se vain avataan pakkauksestaan uunipannulle tai -vuokaan ja käytetään nopeasti uunissa. Päälle ripotellaan pähkinöitä ja reilusti hunajaa. Varaa juustolle kyytipojaksi kasa suolakeksejä tai paahdettua leipää ja sitten vain dippailemaan syntisen ihanaa juustoa.

Uunibrien ohjeen löydät täältä.

Kinkkukierteet

Kahden aineen kinkkukierteet ovat oikea kiireisen emännän ja isännän pelastus. Maun salaisuus on lehtitaikinaan kietoutunut ilmakuivattu kinkku. Myös suolapalan pitkämäinen kierremalli ihastuttaa. Kinkkukierteet valmistuvat edullisesti myös isommalle porukalle.

Ohjeen kinkkukierteisiin löydät täältä.

Max. 45 minuuttia

Bataattipiiraat

Trendikkäät avonaiset kasvispiiraat valmistuvat valmistaikinan päälle. Täytteen loistava makuyhdistelmä koostuu punasipulista, bataatista, timjamista ja vuohenjuustosta. Bataattipiiraat ovat maistuva vaihtoehto kasvisyöjille, mutta oikeasti ne maistuvat ihan kaikille.

Ohjeen bataattipiiraisiin löydät täältä.

Päärynäpiiraat ja sinihomejuustotahna

Päärynä ja sinihomejuusto ovat tunnetusti lyömätön parivaljakko. Hauskannäköiset annospiiraat eivät ole niin vaikeita valmistaa kuin miltä näyttävät. Taikinoidut päärynät muhivat uunissa pehmeiksi ja viimeisen silauksen ne saavat sinihomejuustotahnasta ja pähkinöistä.

Ohjeen päärynäpiiraisiin löydät täältä.

Piparit valkosuklaatäytteellä

Pikkujoulut ilman pipareita - ei onnistu! Jos haluat kuitenkin tarjota jotain muuta kuin peruspipareita, täytä piparit makealla valkosuklaatäytteellä. Voit säädellä täytepipareiden valmistusaikaa: jos teet taikinan itse, aloita jo edellisenä päivänä taikinan leipomisella. Pakastetaikinan käyttäminen oikoo mutkia, mutta vielä helpommalla pääset, jos teet täytteen kaupan valmispipareiden väliin (silloin ohje pääsee alle 25 minuutin kategoriaan!).

Ohjeen valkosuklaapipareihin löydät täältä.

 

Yön yli tekeytyvät

Painoleipä

Jaettava täytetty jättileipä on pikkujoulujen näyttävin tarjottava. Valitse iso maalaisleipä ja kaiverra se tyhjäksi. Lado sisälle herkkutäytteitä aina mozzarellasta broileriin, basilikaan ja rucolaan. Anna leivän tekeytyä kylmässä painon alla seuraavaan päivään. Nosta tarjoilupöydän keskipisteeksi ja leikkaa kuten täytekakkua. Ja hei, leivän voi näin kylmillä ilmoilla tarjota myös lämmitettynä.

Ohjeen painoleipään löydät täältä.

Kylmäsavuporomousse

Kylmäsavuporomousse on monikäyttöinen tahna, josta voi kasata cocktailpaloja niin ruisnappien, suolakeksien kuin joululimpun päälle. Puolukka raikastaa tahnan ja piparjuuri anta mukavasti potkua. Mousse kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin maustumaan.

Ohjeen kylmäsavuporomousseen löydät täältä.

Glögi-suklaapiiras

Tämä piiras on todellinen pikkujoulujen makea hitti. Rapea pohja kätkee sisälleen pehmeän ja suussasulavan glögi-maitosuklaatäytteen. Tästä herkusta pitävät kaikki!

Ohjeen glögi-suklaapiiraaseen löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla