Syreenin kukinnot koristavat upeasti mansikka-lakukakkua. Kuva: Panu Pälviä
Syreenin kukinnot koristavat upeasti mansikka-lakukakkua. Kuva: Panu Pälviä

Keskiviikkona 8.3. juhlitaan kansainvälistä naistenpäivää, jolloin naisia hemmotellaan kukilla ja herkuilla. Yhdistä kaunis kukkakimppu ja herkut samaan pakettiin koristelemalla leivonnaiset syötävillä kukilla.

Syötävät kukat koristavat upeasti juhlapöydän kakkuja ja leivonnaisia. Syötäviä kukkia voi löytää valmiiksi pakattuna hyvin varusteltujen ruokakauppojen, kuten Stockmann Herkun, hedelmäosastolta. Kesällä kukkia on helppo kasvattaa myös itse omassa kotipuutarhassa. Tarkista aina soveltuuko käyttämäsi kukka syötäväksi. Syötäviä kukkia ovat muun muassa orvokki, ruusu, kehäkukka, laventeli, syreeni ja ruiskaunokki.

Talvella syötäviä kukkia voi olla hankala löytää. Kevään korvalla voit kokeilla nostaa hedelmäpuun oksia sisälle maljakkoon - ne saattavat jo alkaa kukkia. Voit myös koristella kakun esimerkiksi marsipaanikukilla tai tavallisilla leikkokukilla, mutta muista, että kukkakaupoissa myytävät leikkokukat eivät sovellu syötäviksi, sillä ne ovat usein käsitelty torjunta-aineilla. Suojaa tällöin kukat kevyesti esimerkiksi foliolla, jotta kukka ei ole suoraan kosketuksissa ruokaan.

Bebet

Bebet ovat naistenpäivän suloisimmat pikku leivonnaiset. Bebet kannattaa leipoa jo etukäteen, jotta saat naistenpäivänä rauhassa keskittyä hemmotteluun. Säilytä pohjat ilmatiiviissä rasiassa, kunnes täytät ja kuorrutat bebet juhlia edeltävänä päivänä. Ihanimmat koristelut syntyvät strösselistä, syötävistä koristeluhelmistä ja kukista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katso bebe-leivosten ohje täältä.

Ananaskuppikakut

Herkullisimmat kuppikakut maistuvat ananakselta, inkivääriltä ja kookokselta. Saat kuppikakuista ihanan keväisiä, kun koristelet ne tuorejuustokuorrutuksella ja herkillä ananaskukilla. Ananaskukat kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä. Leikkaa kokonaisesta ananaksesta ohuita viipaleita ja kuivata uunissa noin tunnin ajan. Anna kuivua yön yli jääkaapissa tyhjän munakennon kupeissa. Lopputuloksena saat maukkaat ja kauniit ananaskukat!

Katso ananaskuppikakkujen ohje täältä.

Mansikka-lakukakku

Hempeän vaaleanpunainen kakku täytetään itse tehdyllä pehmeällä lakutahnalla ja mansikkakreemillä. Kakku on samaan aikaan ihanan raikas ja makea. Kaunis ulkonäkö hurmaa, kun koristelet kakun tuoreilla mansikoilla, karhunvatukoilla ja syreenin kukinnoilla. Murenna lopuksi päälle vielä makeaa marenkia.

Katso mansikka-lakukakun ohje täältä.

Porkkanamuffinit

Jos havahdut naistenpäivään vasta viime tipassa etkä ehdi enää leipoa pitkän kaavan mukaan, tee porkkanamuffineita, sillä ne valmistuvat vain 30 minuutissa. Kypsentämättömät muffinit ovat varsinaisia terveyspommeja, sillä ne valmistuvat porkkanasta, kuivatuista taateleista ja aprikooseista, pähkinöistä ja inkivääristä. Pyöräytä cashewpähkinät tehosekoittimessa appelsiinimehun kanssa, niin saat herkullisen kuorrutuksen.

Katso porkkanamuffinien ohje täältä.

Lohivoileipäkakku

Ei makeaa mahan täydeltä, vaan joukkoon tarvitaan myös hyvä suolainen herkku. Naistenpäivän suolaiseksi sopii loistavasti lohivoileipäkakku, joka täytetään meheväksi runsaalla täytteellä. Ohjeessa leipä leivotaan itse, mutta jos haluat oikaista, kokoa voileipäkakku kaupan valmiista leivästä. Syötävät kukat saavat yhtä lailla suolaisenkin tarjottavan näyttämään upealta ja värikkäältä.

Katso lohivoileipäkakun ohje täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla