Mitä jos tänä vuonna juhlistaisit itsenäisyyspäivää upealla kakulla? Näissä resepteissä viehättää sekä niiden helppous, maku että ulkonäkö. 
Mitä jos tänä vuonna juhlistaisit itsenäisyyspäivää upealla kakulla? Näissä resepteissä viehättää sekä niiden helppous, maku että ulkonäkö. 

Mikä yhdistää kahvia, maitosuklaata, mustikkaa ja rommirusinaa? Kaikki ne ovat makuja, joita suomalaiset tunnetusti rakastavat. Nyt tutut maut saavat itsenäisyyspäiväkakun muodon.

Klassikkojen ykkönen: mokkapalakakku

Kukapa ei rakastaisi mokkapaloja? Tutut mokkaruudut maistuvat niin lapsille kuin aikuisille ja valmistuvat vaivattomasti. Tällä kertaa mokkapalat leivotaan kakuksi, joka täytetään mehevällä maitosuklaatäytteellä. Reseptin salainen ainesosa on kakun kerroksissa maistuva aprikoosihillo.

Eikä sovi unohtaa mokkapaloille ominaista, taivaallista mokkakuorrutusta. Sitä löytyy reilusti myös tästä kakusta. 

Valmista mokkapalakakku jo edellisenä päivänä, jolloin mehevä lopputulos on taattu.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mokkapalakakun reseptin löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Maitosuklaan ystävän valinta

Tämän helpommaksi ei kakun leivonta enää tule. Tahmea mutakakku valmistuu kuivakaapin luottotuotteista. Kuorrutuksena on pehmeää maitosuklaata, jota moni suomalainen tunnetusti rakastaa. Tämä kakku säästää aikaa myös tiskivuorolta, sillä tarvitset leivonnassa vain yhden kattilan. 

Maitosuklaalla kuorrutetun mutakakun reseptin löydät täältä.

Kahvikissan unelma

Vieraita tulossa pienempi porukka, mutta haluaisit silti leipoa kakun? Ei hätää! Tämä pieni paistettu juustokakku on oiva ratkaisu, kun haluat tehdä tarjottavaa juuri oikean määrän.

Juustokakut ovat vakiinnuttaneet paikkansa suomalaisten juhlapöydissä. Ne ovat vaivattomia valmistaa ja makuvariaatioita löytyy loputtomasti. Tällä kertaa paistettu juustokakku yhdistetään lämpimän kahvikinuskin kanssa. Voit maistaa aavistuksen kahvia myös kakun keksipohjassa. Malta kuitenkin antaa kakun maustua jääkaapissa muutaman tunnin ennen tarjoilua. Herkullinen kontrasti syntyy, kun viileän kakkupalan päälle kaadetaan lämmintä kahvikinuskia. Siinä piilee tämän kakun salaisuus!

Pienen juustokakun ja kahvikinuskin reseptin löydät täältä.

Mustikkasuun kääretorttu

Kuin kävelisi mustikkametsässä. Vaikka itsenäisyyspäivää juhlitaan pimeimpään aikaan, kesäisen mustikkainen maku saattaa olla mieleen.

Suloisen sinisestä mustikkakääretortusta löytyy häivähdys raikasta sitruunamelissaa. Tämä on täydellinen leivonnainen, jos haluat kahvin kanssa tarjolle jotain kepeää mutta makeaa. Kääretorttu on gluteeniton, mutta onnistuu myös ilman erikoisjauhoja korvaamalla pohjassa käytettävät riisijauhot vehnäjauhoilla. 

Mustikka-sitruunamelissarullan reseptin löydät täältä.

Rakkaudesta rommirusinaan

Rommi ja rusina, mikä nostalginen makupari! Tämä kermajäätelöstä tuttu yhdistelmä hyppää nyt kakkuvuokaan ja saa seurakseen täyteläisen rommi-voikuorrutteen ja rapeaa mantelikrokanttia. Kakusta riittää syötäväksi isommallekin porukalle ja sen voi huoletta valmistaa jopa pari päivää ennen tarjoilua. Viimeistele kakku mantelikrokanteilla kuitenkin juuri ennen tarjoilua, sillä ne pehmenevät voikuorrutteen päällä.

Rommirusinakakku sopii täydellisesti myös joulujuhlien tarjottavaksi.

Rommirusinakakun reseptin löydät täältä.

Reseptit Katja Bäcksbacka, Emilia Kolari ja Raisa Laine

Sisältö jatkuu mainoksen alla